Premis
Cultura 23/07/2022

Artur Garcia Fuster, Àngel Terron i Manuel Brugarolas s'enduen els premis Pare Colom d'Inca

Aquesta edició ha estat la vintena convocatòria dels guardons

ARA Balears
2 min
Autoritats i guardonats dels premis Pare Colom 2022.

PALMAEls premis literaris Pare Colom han complit el vintè aniversari. Divendres es varen entregar els guardons: Artur Garcia Fuster, amb Partint de Zadar, va endur-se el premi de narrativa; el premi de teatre va ser per a Manuel Brugarolas per la seva obra Els gossos; el guardó de poesia se'l va endur Àngel Terron Homar amb el títol El jardí de les Mèrleres

El Claustre de Sant Domingo d'Inca va ser l'escenari del lliurament dels premis, promoguts per l’Ajuntament. "Aquest any és especial, atès que es compleixen 20 edicions dels premis Pare Colom. Dues dècades de cultura, de llibres, de poesia, de teatre i d’una manera d’entendre i enfortir el llegat de l’estimat pare Colom, que fou una persona clau i referent a la nostra ciutat. Per això, vull donar les gràcies a totes les persones que han fet possibles aquests guardons any rere any", va dir el batle d’Inca, Virgilio Moreno. La regidora de Cultura, Alice Weber, va apuntar que l’Ajuntament continuarà "impulsant aquests premis així com fomentant el conreu de la nostra llengua".

Les bases de la convocatòria d'aquests reconeixements estableixen un premi de 3.000 euros en la categoria de narrativa i un premi de 1.200 euros en les categories de poesia i teatre. A més, Lleonard Muntaner Editors editarà les tres obres premiades, que es presentaran a Mallorca i Barcelona. 

Coincidint amb aquesta data tan assenyalada, durant l’acte de lliurament dels premis, es va fer un homenatge a totes les persones que han rebut aquest guardó durant els 20 anys; així com un reconeixement als membres que any rere any han format el jurat i a l’editorial Lleonard Munard, la qual ha donat suport a aquest certamen des del seu naixement. 

Els Glosadors de Mallorca, l'actriu Caterina Alorda i el grup Jansky varen amenitzar la vetlada. 

stats