Cultura 02/08/2021

Les artistes Lilly Lulay i Stefanie Unruh, residents de Casa Planas

El centre d'art de Palma ha elegit aquests noms juntament amb el Goethe-Institut Barcelona

ARA Balears
2 min
Imatge del fons de l'arxiu de Casa Planas.

PalmaLes artistes Lilly Lulay i Stefanie Unruh desenvoluparan els seus projectes a Casa Planas durant els mesos d'octubre i novembre, gràcies a les beques de l'arxiu ofereix de la mà del Goethe Institute. És la tercera vegada consecutiva que el Goethe-Institut Barcelona col·labora amb el centre d'art de Palma. La convocatòria ha rebut un total de 75 sol·licituds.

Lilly Lulay és de Frankfurt i va estudiar fotografia, escultura i sociologia dels mitjans de comunicació a Alemanya i França. La seva obra explora la fotografia com a eina cultural que forma part de la vida quotidiana. Conscient de la sobreproducció actual d'imatges, Lulay utilitza les seves pròpies fotografies i les d'altres com a "matèria primera" per transformar-les en objectes tangibles. L'objectiu de Lulay és investigar la influència que els mitjans fotogràfics tenen en el comportament social i els mecanismes de percepció individual i col·lectiva.

Stefanie Unruh, nascuda a Hamburg, va estudiar a l'Acadèmia de Belles Arts de Munic i a l'Escola d'Arts Visuals de Nova York. Ha fet feina amb el dibuix, el vídeo, l'objecte, la instal·lació i la fotografia. Li interessen d'una manera especial les petjades i els records que deixen en les persones els llocs, esdeveniments polítics, situacions quotidianes i estats d'ànim personals. Explorarà els "mites específics de la vida quotidiana basats en la seva comprensió de si mateixa com a persona en una societat profundament modelada per fenòmens temporals i mediàtics", segons expliquen des de Casa Planas.

El jurat es va reunir el passat 23 de juliol, i estava format per representants de Casa Planas, del Goethe-Institut Barcelona i la comissària d'art independent Alexandra Laudo. Cada beca té una durada aproximada d'un mes i mig (del 18 d'octubre al 30 de novembre de 2021) i està dotada amb una quantitat de 5.000 euros.

stats