LITERATURA
Cultura 23/11/2016

Gemma Ruiz presenta a Palma la seva primera novel·la, 'Argelagues'

Toni Gomila i Margalida Solivelles han "entrevistat" la periodista cultural de TV3 a la llibreria Embat

Ara Balears
1 min
Gemma Ruiz i Toni Gomila a la presentació a Palma de la novel·la 'Argelagues'

PalmaLa llibreria Embat de Palma ha rebut aquest dijous 24 de novembre la presentació de la primera novel·la de la periodista cultural Gemma Ruiz. L'actor Toni Gomila i la corresponsal de TV3 a les Illes, Margalida Solivelles, han estat els encarregats de donar a conèixer l'obra 'Argelagues'.

Gomila, amb la seva especial gràcia, ha fet com si entrevistàs la periodista, que "sempre està envoltada de gent sota del focus escènic; ara, narra les històries de persones anònimes". Ruiz li ha contestat que "el que m'interessa explicar són les minihistòries que construeixen la gran història, com els personatges de la novel·la".

Ruiz ha destacat que ja van per la quarta edició de l'obra. "No m'esperava l'èxit d'aquest llibre i el meu editor, tampoc".

La llibreria Embat de Palma ha presentat la primera novel·la de Ruiz

Gestes quotidianes de dones excepcionals

“Hi ha moltes dones excepcionals protagonistes de microhistòries. Potser no tenen cap gesta ni cap grandesa per explicar, però la microhistòria té la macrovida. És la resistència i la valentia, i el seu anonimat, el que les fa excepcionals”. Amb aquestes paraules, Gemma Ruiz es referia, en una entrevista a la companya Laura Serra, al sotmetiment a la Història en majúscules que han de patir les protagonistes de la seva primera novel·la, 'Argelagues' (Proa). Una novel·la que conta la crua història d'una família al segle XX a través de les dones que la formaven.

stats