Literatura
Cultura 10/05/2021

Aquests són els llibres més prestats a les biblioteques de Barcelona

Juan Gómez-Jurado, Irene Solà i Dolores Redondo figuren entre els més demanats el primer trimestre del 2021

Ara
1 min
L’escriptor Juan Gómez-Jurado, presentador del nou espai de La 2.

BarcelonaLa novel·la Reina roja, primer títol de la trilogia del mateix nom de Juan Gómez-Jurado, ha sigut el llibre més prestat a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona durant el primer trimestre de l'any. Canto jo i la muntanya balla, d'Irene Solà, i La cara norte del corazón, de Dolores Redondo, l'acompanyen en la llista de més demanats. Normal people, de Sally Rooney, és la novel·la estrangera més sol·licitada, seguida de La tresse, de Laetitia Colombani, i The Flatshare, de Beth O'Leary.

Pel que fa a llibres electrònics, la novel·la d'Eva Baltasar Boulder se situa en el primer lloc. El fill del xofer, de Jordi Amat, i El colibrí, de Sandro Veronesi, l'acompanyen.

Sense el dolor no hauríem estimat: antologia personal de Joan Margarit ocupa el primer lloc en poesia, mentre que les antologies de poesia catalana Nova tria i El cor quiet ocupen la segona i tercera posicions.

En novel·la juvenil, Wonder es manté al capdamunt del rànquing seguida de Mentida, de Care Santos, i Invisible, d'Eloy Moreno. El còmic per a adults My hero academia, de Kōhei Horikoshi, i l'infantil Naruto, de Masashi Kishimoto, són els més sol·licitats en aquesta categoria.

En contes triomfen De què fa gust la lluna?, Arriba el Sr. Flat! i Hotel Winterhouse.

La guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula de l'any passat, Paràsits, és el títol més demanat en pel·lícules, seguida per les també nominades Joker i Érase una vez en Hollywood. Frozen II, Abonimable i Coco ocupen els primers llocs en la categoria de cinema infantil.

stats