Cinema
Cultura 21/10/2022

El viatge emocional dels supervivents del Bataclan i altres estrenes de la setmana

Arriben a la cartellera 'Un año, una noche', 'Black Adam', 'Mira cómo corren' i 'Unicorn wars'

ARA
2 min
Nahuel Pérez-Biscayart i Noémie Merlant a 'Un año, una noche'

'Un año, una noche'

Ramón González va descriure la seva experiència com a supervivent de l'atemptat del 2015 a la sala Bataclan al llibre Paz, amor y death metal, punt de partida de la pel·lícula d'Isaki Lacuesta Un año, una noche, que copsa la manera com els atemptats van afectar individualment i com a parella el Ramón i la Céline. Vam parlar amb Isaki Lacuesta quan va presentar el film a la Berlinale i amb la seva protagonista, l'actriu francesa Noémie Merlant. Crítica de la pel·lícula.

Tràiler d''Un año, una noche'

'Black Adam'

El blockbuster de la setmana i del mes és Black Adam, el debut de Dwayne Johnson (The Rock) en el gènere superheroic. Basat en un personatge de l'editorial DC poc conegut pel gran públic, el protagonista del film és un antiheroi tèrbol i sense escrúpols morals, un Superman fosc amb poders extraordinaris. El director del film és el barceloní Jaume Collet-Serra, amb qui The Rock havia treballat a Jungle cruise, que va prendre com a model el Clint Eastwood de la Trilogia del dòlar. Reportatge sobre Black Adam.

'Mira cómo corren'

Després de l’èxit de Punyals per l'esquena i l'Hercules Poirot de Kenneth Branagh arriba Mira cómo corren, una nova relectura del relat policial –els anglesos en diuen whodunit, per “qui n’és el culpable?”– amb un gir cap a la comèdia i la metaficció. Crítica de la pel·lícula.

'Unicorn wars'

¿Ens podem prendre seriosament l’odi ancestral entre uns ossos amorosos i uns unicorns estilitzats? A Unicorn wars, Alberto Vázquez ho intenta amb un esforç lloable però que no acaba de quallar del tot. Brillant en la tècnica i en el tractament cromàtic, el film malda per fer conviure registres dramàtics i dissenys de personatges antitètics. Crítica de la pel·lícula.

stats