El Teatre del Born de Ciutadella reobrirà el 30 d’octubre després de 14 anys i mig tancat

El coronavirus en va paralitzar la inauguració, prevista inicialment per al 20 de març passat

El Teatre del Born de Ciutadella reobrirà les portes al públic el pròxim 30 d’octubre, segons ha anunciat aquest dijous el regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Ciutadella, Andreu Cardona, en el transcurs de la compareixença que ha tingut lloc a les mateixes instal·lacions rehabilitades. Cal recordar que, inicialment, s’havia decretat el 20 de març de 2020 com la data per a la reobertura, però l’aparició del covid-19 va dinamitar les esperances de les principals administracions i entitats culturals del municipi.

Cardona ha recordat que “ho teníem previst, però la pandèmia paralitzà tota activitat”, i ha comentat els principals reptes que s'hauran de tractar els pròxims mesos: “Intentarem que el teatre tingui una programació al més estable possible, tenint en compte les dificultats quant a l’organització d’esdeveniments per les normes sanitàries”.

El responsable municipal de Cultura també ha argumentat el motiu d’escollir el 30 d’octubre per a la reobertura del Teatre del Born: “Ens hem assessorat i s’han fet consultes amb altres teatres, molts ho estan passant malament i altres mantenen una programació, però la nostra preocupació és l’aforament, perquè en temps de pandèmia és una qüestió complexa”.

El cap de setmana de la reobertura es representarà l’obra teatral Losers, protagonitzada per Rodo Gener i Clara Ingold, així com Les reines de Shakespeare a càrrec de la companyia La Clota. Els concerts de la Banda Municipal de Música i l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca ompliran de programació les primeres setmanes de vida del teatre.

El Teatre del Born va tancar el febrer del 2006, després que s'hi detectassin greus problemes de seguretat. Les obres es varen iniciar el 2011 amb un pressupost de 3,6 milions d’euros finançats pel Ministeri de Foment. Una vegada finalitzades, l’any 2014, varen sorgir noves deficiències que s’han hagut que solucionar per a la posada a punt de l’equipament.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF