Publicitat
Publicitat

Música clàssica

Nits de Clàssica oferirà aquest estiu tretze concerts en espais emblemàtics de Girona

William Christie & Les Arts Florissants, Mischa Maisky, Mark Padmore, Xavier Sabata, Fabio Biondi, Isabelle Faust, Kristian Bezuidenhout o Anonymous 4 són alguns dels noms del cartell del festival

Girona aposta per tercer any per la música clàssica a les nits d'estiu amb un programa de tretze actuacions en el marc del festival Nits de Clàssica. La cita, sota la direcció artística de Víctor García de Gomar, serà del 25 de juny al 13 de juliol. El festival combina la música amb el patrimoni, ja que els concerts es celebren a espais emblemàtics com el claustre de la Catedral, el claustre del Monestir de Sant Daniel o el teatre Municipal.

Per a l'Ajuntament de Girona, aquesta cita ajuda a complementar l'oferta cultural d'estiu a la ciutat. "Oferim tretze perles que ens posen al nivell de festivals de petit format d'altres ciutats europees", ha reivindicat el director artístic del festival.

De Mischa Maisky a Mark Padmore
Inaugurarà el festival el mític violoncel·lista Mischa Maisky (25 juny) acompanyat al piano de la seva filla Lily Maisky. El contratenor català, Xavier Sabata, actuarà el 28 juny a un concert produït pel festival, acompanyat per Kenneth Weiss. També passarà per Girona Benjamin Grosvenor (1 juliol), exponent de l'escola pianística anglesa, en la primera actuació de l'artista a Catalunya. La integral de 'Sonates per a violí i clavecí' de J.S. Bach es repartirà en dues sessions: la primera a càrrec de Fabio Biondi i Kenneth Weiss (29 juny), i la darrera a càrrec d'Isabelle Faust i Kristian Bezuidenhout (5 juliol).

També hi haurà el primer recital a l'estat espanyol del guitarrista Milos (3 juliol) al Claustre del Monestir de sant Daniel. El seguirà l'actuació de Les Arts Florissants i William Christie (6 juliol) serà la recreació d'un concert de cambra al Versalles del segle XVIII. El 8 de juliol actuarà tenor Mark Padmore, acompanyat al piano per Julius Drake a la Mercè. La JONC també tornarà a fer la seva presentació musical a Girona (11 juliol), en aquesta ocasió commemorant els 150 anys del naixement de R. Strauss. El programa també inclou l'estrena de l'obra InFall d'Hèctor Parra. Clourà el festival Anonymous 4 (13 juliol), l'ensemble vocal americà de quatre dames que oferirà una antologia de cant gregorià. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat que en només tres anys el festival és ja una "proposta consolidada i un referent en el panorama de la música clàssica del nostre país".

Atipa't de cultura