EQUIPAMENT

L'antiga fàbrica de Can Ribes serà un centre d'arts escèniques

L'Ajuntament de Palma preveu que el 2018 es pugui inaugurar el nou espai cultural del barri de la Soledat 

L'antiga fàbrica tèxtil de Can Ribes de Palma es convertirà en un nou espai cultural per a les arts escèniques. Així ho han anunciat, aquest dimarts, el batle de l'Ajuntament de Palma José Hila; el regidor d'Urbanisme, Antoni Noguera, i el de Cultura, Llorenç Carrió.

"Aquest nou espai cultural vol donar cabuda a projectes autogestionats de teatre, dansa i circ, i també hi podran participar des del sector audiovisual o altres activitats culturals", ha assenyalat el regidor de Cultura.

És "una inversió per a la zona i per a la cultura de la ciutat", ha dit el batle, José Hila, qui ha considerat que "hi ha molts artistes però pocs espais a la ciutat on puguin desenvolupar les seves creacions".

La reforma de la fàbrica de Can Ribes costarà 500.000 euros, provinents de la Llei de capitalitat.

Un barri multicultural

La fàbrica tèxtil de Can Ribes de Palma és del segle XIX i fou tacada l'any 1960. Amb aquesta obra Cort vol crear dos espais diàfans de 800 metres quadrats dividits en dos pisos. "Significarà un camí important per al barri i també per al Nou Llevant", afirma Antoni Noguera, qui pensa en una ciutat cultural en global: "El Casal Solleric i Ses Voltes són dedicats a les arts visuals, l'edifici de Gesa serà un espai per a la innovació de la cultura, molt a prop de Can Ribes s'instal·larà la Caixa de la Música (Orquestra Simfònica) i Can Ribes serà dedicat a les arts escèniques".

"A través de la cultura volem posar en valor un dels barris més vulnerables de la ciutat", ha afegit Noguera.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF