Cultura 22/07/2021

10 festivals per al cap de setmana

Des del Sons del Món fins al Tingladu, recollim els diferents festivals que ompliran de música aquest tres dies

Júlia Claramunt
1 min
El públic assegut al concert de Love of Lesbian al Festival Jardins de Pedralbes

BarcelonaLes oportunitats per gaudir de música en directe durant les nits d'estiu no s'acaben. Això sí, amb els concerts adaptats a les noves restriccions per frenar la propagació del covid-19: s'haurà de complir el tancament a les 0.30 h i el públic haurà d'estar assegut durant els espectacles. Tot i que hi ha festivals que ja fa dies que han començat, aquest cap de setmana arrenquen el Cap Roig Festival (Calella de Palafrugell), el Sons del Món (Roses), el Tingladu (Vilanova i la Geltrú) i el Petit Festival de Begur. Us oferim un recull dels festivals que tindran lloc aquest divendres, dissabte i diumenge.

1.

Cap Roig Festival a Calella de Palafrugell

Del 23 de juliol al 21 d’agost els Jardins de Cap Roig, un privilegiat paratge davant del mar, acullen 21 nits de música en directe a càrrec de grups i artistes com Manel, Estopa, Love of Lesbian i Sílvia Pérez Cruz, entre altres. Divendres serà el torn de Pablo López. Dissabte hi actuarà Raphael i diumenge Els Amics de les Arts. 

2.

Festival Sons del Món a Roses

Aquest divendres arrenca la 14a edició del Festival Sons del Món, a la Ciutadella de Roses, amb l’actuació dels Stay Homas, el trio nascut durant el confinament. Dissabte hi actuarà La Casa Azul i diumenge serà el torn d’Oques Grasses. Fins al 7 d’agost també passaran per Roses Amaral, Rosario, Aitana, Fangoria, God Save The Queen i Nil Moliner. 

3.

El Tingladu a Vilanova i la Geltrú

Malgrat els dubtes i els canvis de restriccions, finalment hi haurà Tingladu aquest estiu. La 13a edició del festival se celebrarà els dies 22, 23 i 24 de juliol a Vilanova i la Geltrú. Divendres la música d'Intanta, Judit Nedermann i Mishima sonarà a la zona esportiva i dissabte serà el torn de Novomesto, Kids from Mars, el trap de Flashy Ice Cream i Zoo, que presentaran el seu disc Llepolies.

4.

Petit Festival de Begur

Aquest divendres comença el Petit Festival de Begur en substitució del 43è Festival de Música de Begur, el qual s'ha hagut de suspendre a causa de les restriccions imposades per la crisi del covid-19. Caïm Riba obre el festival el 22 de juliol presentant Llunes de Plutó, un disc alegre i ple de positivitat, i fins al 13 d’agost es podran gaudir cinc actuacions més, de la mà de Pau Vallvé, Chano Domínguez Ensemble, Neus Mar & Nito Figueras, Tona Gafarot i Landry.

5.

Festivals Jardins de Pedralbes

Sidonie, Maria Arnal & Marcel Bagés i Jorge Drexler actuaran aquest divendres, dissabte i diumenge, respectivament, al Festival dels Jardins de Pedralbes. Els seus concerts seran els encarregats de tancar la 9a edició del “festival que fa més bona olor”, pel qual han passat artistes com Manel, Zahara, Nathy Peluso i Love of Lesbian.


6.

Share Festival a l'Estadi Olímpic de Barcelona

En el marc del Share Festival 2021, divendres es podrà escoltar La Pegatina i dissabte les exconcursants d'Operación Triunfo 2018 Alba Reche i Natalia Lacunza, a l'Estadi Olímpic. Aquest any el festival ha canviat radicalment el format i, en lloc de concentrar les actuacions en un cap de setmana, es converteix en un cicle de concerts fins al 30 d'octubre, amb noms com Anuel AA + Aleesha, Don Patricio, Omar Montes + RVFV, Lola Indigo, Oques Grasses, Morad, Stay Homas i 31 FAM. 

7.

Festival Castell de Peralada

El Festival Castell de Peralada continua la seva programació aquest cap de setmana. Divendres el festival es vestirà de gala per recordar la seva fundadora, Carme Mateu, amb Ballet under the stars, un espectacle en què els artistes ballaran extractes de peces emblemàtiques, tant del repertori clàssic com coreografies més recents de Christopher Wheeldon i Myles Thatcher. Dissabte Benjamin Bernheim oferirà un recital líric i Rufus Wainwright hi presentarà el disc Unfollow the rules. Diumenge es podrà escoltar la versió en concert de Tosca, la cèlebre òpera de Giacomo Puccini. 

8.

Nits del Fòrum a Barcelona

Aquest divendres els hits de trap del freestyler i raper Duki ressoran al Parc del Fòrum, que torna a convertir-se en l’escenari de les Nits del Fòrum, una programació musical adaptada a la pandèmia que va néixer l’any passat.

9.

Cruïlla XXS a Barcelona

La cantant Ana Torroja arriba aquest diumenge a l’Estadi Olímpic amb el Tour Volver, en què interpreta els grans èxits de Mecano i cançons de la seva carrera en solitari. Amb aquesta actuació clourà el cicle de concerts Cruïlla XXS, que aquest any repeteix el format adaptat a la realitat pandèmica creat el 2020.


10.

Festival Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols

Aquest cap de setmana, i fins al 21 d’agost, el festival de Sant Feliu de Guíxols omplirà tots els racons de la localitat empordanesa de música, teatre, tallers i moltes més activitats complementàries. Dissabte es podrà gaudir de l’actuació de Manuel Carrasco, que oferirà un concert íntim de registre acústic. El cartell inclou noms com Pablo Alborán, La Oreja de Van Gogh, Sergio Dalma, Bad Gyal, God Save the Queen, Oques Grasses i Beret.

stats