Gastronomia

Si du poma, tonyina i cogombre, continua essent un trempó mallorquí?

Amb la globalització gastronòmica i la modernització dels plats tradicionals han sorgit un gran nombre receptes i variacions d'aquesta ensalada d'estiu

PalmaArriba l'estiu i la calor, i el trempó es converteix en el plat per excel·lència de les cases mallorquines. Bo de preparar, refrescant i elaborat amb productes locals i de proximitat, és l'acompanyament ideal per a tota mena de plats, inclòs el pa amb oli, un altre dels protagonistes dels sopars a la fresca d'estiu a Mallorca. Aquesta recepta es caracteritza per la seva senzillesa: tomàtiga, ceba i pebre verd tallats a trossets petits i trempats amb oli, sal i un poc de vinagre.

El nom d'aquest plat ve de 'trempar', i, per tant, s'escriu amb "e". En els darrers anys, amb la globalització gastronòmica i la modernització de tots els plats tradicionals, han sorgit un gran nombre de noves receptes i variacions d'aquesta ensalada d'estiu.

Cargando
No hay anuncios

La modernització ha arribat fins a tal punt que s'han fet fins i tot còctels simulant el gust del trempó mallorquí. Encara són molts els que creuen que un bon trempó no ha de dur cap ingredient més que tomàtiga, pebre i ceba, però el nombre de receptes i variacions que existeixen és infinit.

Cargando
No hay anuncios

Us oferim un seguit de noves receptes d'aquest plat tradicional de l'estiu mallorquí.

Cargando
No hay anuncios
1.
Trempó amb olives i tonyina

És una de les variants més habituals del trempó. En aquesta versió s’hi afegeixen dos ingredients nous: tonyina i olives.

2.
Trempó amb poma

Per als amants de la combinació de dolç i salat, afegir poma al trempó pot ser una bona opció.

Cargando
No hay anuncios
3.
Trempó convertit en ciurons trempats

Ciurons, tonyina i ous mesclats amb trempó. Aquesta nova recepta és molt habitual per dur en carmanyola.

4.
Trempó amb sípia

Aquesta nova recepta inclou peix al trempó i el converteix en plat principal, en lloc de simple acompanyament.

Cargando
No hay anuncios
5.
Deconstrucció de trempó

Aquesta recepta separa els ingredients per capes i intenta oferir un toc avantguardista a la recepta tradicional.

6.
Trempó amb un toc més amarg

El cogombre i les olives trencades són el complement perfecte per al trempó, especialment per als amants dels gustos més amargs.