Ple de l'Ajuntament de Palma
Política Cort 28/05/2024

El PP recula i no votarà amb Vox que els habitatges de preu limitat puguin vendre's a Palma en 30 anys

El populars han reconegut que s'havien equivocat després de votar amb l'extrema dreta

2 min
Vista superior de les edificacions de Son Busquets.

PalmaEl PP ha reconegut el seu "error" i finalment votarà en contra de la proposta de Vox perquè els habitatges de preu limitat puguin vendre's a Palma després de 30 anys. A les comissions que fixen el sentit de vot per al ple de Cort, el PP havia donat suport a la proposta de l'extrema dreta de liberalitzar aquest tipus d'habitatges.

En cas d'haver aprovat la mesura de Vox, el PP aniria en contra de la mateixa regulació del seu partit en el Govern, que va prohibir la venda dels habitatges de preu limitat en el decret de mesures urgents en matèria d'habitatge. "Em sorprèn que el PP s'hagi empassat les propostes de Vox. És una contradicció; un despropòsit sobre un altre despropòsit. Quan s'ha d'apostar per un parc d'habitatge públic 100%, han desistit d'aquesta idea. No s'entén què fan. Els seus plans d'habitatge són afavorir l'especulació", havia assegurat el portaveu dels socialistes a Palma, Francisco Ducrós", abans que es conegués la rectificació.

La proposició de l'extrema dreta, no obstant això, conté altres tretze punts, que sí que tiraran endavant amb el suport del PP. Entre ells, transformar hotels obsolets en residencial o expropiar els terrenys de Son Busquets per construir habitatges mitjançant la col·laboració publicoprivada si l'Entitat Estatal de Sòl (Sepes) no desenvolupa el pla de més de 800 habitatges que ja ha presentat.

Model d'hipoteca

Les propostes inclouen també instar el govern estatal a crear un model d'hipoteca per a joves que concedeixi un aval del 20% de l'import de la compra en l'adquisició del primer habitatge o sol·licitar a l'Executiu de Sánchez que "modifiqui la legislació per evitar l'ocupació il·legal d'habitatges".

L'emergència residencial que sofreixen les Balears i, per extensió, Palma és objecte de debat i de retret entre els grups polítics. El PP ja s'ha negat a limitar el preu del lloguer. La societat, per part seva, ja va sortir al carrer el dissabte en una manifestació massiva de més de 15.000 persones protestant pel preu de l'habitatge i les conseqüències de la seva especulació.

stats