Tribunals
Política Cort 04/05/2023

Neus Truyol: "Sempre hem estat innocents. Ara ens avala la justícia"

L'Audiència ha exculpat la regidora de Model de Ciutat i candidata a la batlia de Cort per MÉS pels vessaments a la badia de Palma

2 min
Neus Truyol i Lluís Apesteguia, aquest dimecres.

Palma"Avui és un dia d'alegria immensa. Hem conegut la resolució que ens ha absolt de manera rotunda, clara i contundent. Això significa que sempre hem estat innocents. Avui ens avala la justícia", ha afirmat aquest dimecres Neus Truyol, candidata a la batlia de Cort per MÉS - Estimam Palma i actual regidora de Model de Ciutat. Aquestes han estat les seves primeres declaracions davant els mitjans després de conèixer la decisió de l'Audiència de Palma d'arxivar la causa per la qual estava acusada d'un relicte mediambiental pels vessaments a la badia de Palma. 

L'expresidenta d'Emaya ha insistit que el seu equip de govern ha estat el que "més respostes ha donat per solucionar aquesta problemàtica" i que, per això, "avui la mar està més neta que mai". "Gràcies a la feina que vàrem fer, la gent pot nedar molt més tranquil·la. Vam ser els qui vam tancar les platges quan hi havia vessaments", ha recordat. En aquest sentit, ha insistit que mentre que "altres partits van mirar cap a un altre costat", la seva regidora va "donar la solució". 

Truyol ha mantingut en tot moment que darrere les acusacions que li han volgut imposar una petició de pena per part de la Fiscalia de quatre anys hi ha "certs grups amb interessos polítics i econòmics que no saben perdre". "Volen revertir uns resultats electorals que ens donen uns governs progressistes i d'esquerres, judicialitzant la política. I això està claríssim que empobreix la democràcia i la pluralitat", ha denunciat. Per aquest motiu, ha avançat que no interposaran cap mesura judicial contra els governs que la van precedir i que no van actuar davant els vessaments. 

Per la seva banda, el coordinador de MÉS per Mallorca i candidat al Govern, Lluís Apesteguia, ha destacat el cas de les persones com Truyol, que "estan disposades a ser valentes i patir la persecució de les dretes i interessos econòmics, que fan un ús indecent de la justícia amb persecucions personals". Davant això, ha llançat un missatge: "No aturarem, continuarem defensant aquesta terra". Sobre la regidora, ha destacat que se senten "tan orgullosos com ahir d'ella, però encara més satisfets de la feina que ha fet, perquè s'ha demostrat que era la necessària i la justa".

El govern de Cort celebra l'arxivament de la causa

Així mateix, l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma s'ha pronunciat al respecte per "celebrar l'arxivament de la causa sobre els abocaments contra qui fou presidenta d'EMAYA, Neus Truyol, entre els anys 2015 i 2019, la llavors gerent Imma Mayol i tres tècnics de l'empresa pública". En un comunicat, el govern de Cort destaca que "el sobreseïment d'aquesta causa reconeix la tasca que es va iniciar durant la legislatura 2015-2019 i que s'ha continuat durant aquests anys amb l'objectiu de combatre els dèficits històrics de sanejament de Palma".

A més, recorden que "entre l'any 2015 i l'any 2019 es va recuperar el cànon de sanejament i es va iniciar l'elaboració dels projectes i la tramitació del tanc de tempestes i col·lector interceptor". També es van fer "les gestions oportunes per reclamar al Govern d'Espanya la construcció de la nova depuradora de Palma" i, finalment, es va signar el conveni i ja està adjudicada la seva construcció".

stats