Política Cort 01/12/2023

MÉS i el PSOE demanen al batle de Palma que destitueixi el regidor Toni Deudero per dir "me gusta la fruta"

A més, la regidora de MÉS per Palma demana a Jaime Martínez que "demani disculpes", com a "representant de tots els veïns de Palma"

2 min
Imatge d'arxiu de la bancada de l'oposició, amb els regidors de MÉS, PSOE i Unides Podem, en el ple de Cort.

PalmaLa regidora de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha demanat aquest divendres al batle de Palma, Jaime Martínez, que destitueixi "el regidor de Mobilitat", Antoni Deudero, perquè "no pot continuar en aquest càrrec públic amb aquesta actitud masclista i de menyspreu davant l'adversari polític". A més, Truyol demana a Martínez que "demani disculpes", com a "representant de tots els veïns de Palma", després que el seu regidor digués ahir dijous al ple "me gusta la fruta".

Per la seva banda, la portaveu del grup municipal socialista a Palma, Rosario Sánchez, ha demanat també la destitució de Deudero. "Lamentam que Palma sigui notícia. No es pot convertir en un reality show", ha apuntat Sánchez. "La situació és de moltíssima gravetat, però no pot quedar aquí. El batle ha de sortir a donar explicacions", ha afegit la regidora.

En referència a les declaracions de Deudero posteriors als fets, Truyol ha advertit que "no van ser certament unes disculpes". "Jo li vaig demanar al passadís si retirava l'insult, perquè m'havia insultat, i ell va dir que no havia insultat en cap cas. El que lamentava era que jo m'hagués sentit insultada. I això sabem que són les regles del masclisme", ha insistit la regidora.

"No es tracta de casos aïllats"

"Donam una oportunitat al batle perquè posi ordre, de la qual cosa ha demostrat que és incapaç. Ahir vàrem sortir del ple i van continuar amb tota normalitat, com si no hagués passat res. Aquestes actuacions no poden quedar impunes", ha remarcat l'edil. Segons Truyol, "confonen el que és debat polític amb insult, i això no ho podem permetre". Així mateix, Truyol ha alertat que "no es tracta de casos aïllats", perquè, a banda de Deudero, "tenim el senyor Costa al Parlament o el senyor Fidalgo a l'Ajuntament de Palma, els quals usen l'insult i el menyspreu personal davant l'adversari".

"Confonen el que és debat polític amb l'insult. I això no ho podem permetre. No fan cap favor a la política ni a la representació pública. Hem de donar exemple i no podem mostrar que insultar i menysprear són acceptables, quan estam dins una democràcia", ha declarat la regidora ecosobiranista, acompanyada de representants del partit tant en l'àmbit autonòmic com insular.

stats