Política Cort 26/04/2023

MÉS per Palma i Drago Canarias sumen forces pel decreixement turístic i l'accés a l'habitatge

Neus Truyol i Alberto Rodríguez reflexionaran sobre la relació entre ciutats, turisme i insularitat, avui horabaixa a les 19.30 h al bar La Tertúlia de Palma

ARA Balears
2 min
Alberto Rodríguez i Neus Truyol, aquest matí a Palma.

PalmaEl candidat a la presidència del Govern de les Illes Canàries per part de Drago-Verdes, Alberto Rodríguez, ha viatjat a Palma aquest dimecres per donar suport a la candidata de MÉS per Palma a la batlia de Cort, Neus Truyol, i sumar forces contra el decreixement turístic i d'accés a l'habitatge. Ambdós reflexionaran sobre la relació entre ciutats, turisme i insularitat, avui horabaixa a les 19.30 h al bar La Tertúlia (Ausiàs March, 19).

Segons ha informat MÉS per Palma en un comunicat, els dos candidats han posat en comú la realitat que comparteixen els dos arxipèlags: "La seva situació d'insularitat totalment subordinada a l'Estat, la seva dependència del monocultiu del turisme, la destrucció del territori i els problemes socials provocats per la precarietat laboral i per la manca d'accés a l'habitatge provocada pel lloguer turístic i per la compra per part de no residents".

La candidata de MÉS - Estimam Palma ha explicat el motiu de l'acte, que és reflexionar sobre els efectes mediambientals i socials del turisme sobre les ciutats i els territoris insulars: "El monocultiu turístic ha destruït el territori i la cohesió social de la nostra ciutat. Els problemes associats a aquesta activitat han provocat massificació i molèsties als veïns i veïnes, destrucció del territori i consum de recursos escassos com l'aigua. A més, no controlam les nostres portes d'entrada, el port i l'aeroport, i això ens dificulta controlar els fluxos de turistes".

Per la seva banda, Rodríguez ha manifestat que és a Palma "representant una força nítidament canària sense dependències exteriors que el 28 de maig proposarà una alternativa verda i autocentrada al poble de les Illes Canàries", i ha donat suport a "la valuosa tasca de MÉS - Estimam Palma com a formació ecosobiranista amb un projecte clar, verd i progressista que pot millorar les condicions de vida de la ciutadania de la capital mallorquina".

stats