Política a Cort
Política Cort 19/02/2024

L'Ajuntament de Palma no respon les preguntes sobre el seu govern, segons el PSOE

Els socialistes denuncien "falta de transparència" perquè el PP "no ha contestat un 70%" de les seves peticions

2 min
La portaveu dels socialistes de Palma, Rosario Sánchez, i el portaveu adjunt, Francisco Ducrós

PalmaEl PSOE Palma ha denunciat que l'equip de govern de l'Ajuntament no ha respost un 70% de les més de 100 peticions d'informació que han sol·licitat des de setembre. Els socialistes consideren que, amb aquesta "opacitat" i "falta de transparència", el PP manté "una ocultació deliberada d'agendes i despeses de viatges". És "preocupant" i "un obstacle per a la rendició de comptes, el treball de l'oposició i la confiança ciutadana en la gestió municipal".

La portaveu del grup municipal, Rosario Sánchez, i el portaveu adjunt, Francisco Ducrós, retreuen al batle, Jaime Martínez, que, en comptes d'explicar el seu model per a Palma, "només critiqui el govern anterior sense donar explicacions del que fa". "O bé no tenen res a explicar o bé no saben què fer amb la ciutat", ha subratllat Sánchez.

Com a exemple, ha fet referència a una moció presentada pel PP en el ple de febrer relativa a la mala gestió del projecte de Son Busquets, "quan la setmana passada van ser a Madrid i el regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo, va dir que estava molt satisfet amb les gestions que s'estaven fent des de Madrid respecte d'aquest projecte". Han criticat que, de les preguntes sobre urbanisme, n'han contestat un 10%. Per això, ha lamentat que del 90% restant no té resposta ni informació.

Silenci

Ducrós ha destacat que "l'única resposta de Cort davant els problemes de la ciutadania de Palma és el silenci, que demostra la falta de pla, projecte i voluntat d'explicar què pretén fer amb Palma".

El PSOE dubta també de la legalitat d'accions com Màrqueting Rocks, a PalmaActiva. "Sembla que s'estan cedint espais públics de manera gratuïta per fer esdeveniments de pagament, sense complir amb la normativa", han suggerit. Per això, han sol·licitat la informació i l'informe tècnic d'aquest acte. Ducrós ha insistit que "la responsabilitat màxima és del batle" i s'ha mostrat sorprès perquè Martínez "no ha contestat ni ha intervingut per reconduir la situació".

"Són temes fonamentals com l'habitatge, la tramitació de llicències d'urbanisme, el compliment de la llei o els projectes que són necessaris per a la ciutat", ha continuat, i ha remarcat que és "inadmissible" que l'equip de govern "acumuli fins a 200 dies sense respondre".

"No permetrem que això passi i continuarem denunciant aquesta ocultació fins que l'equip municipal comenci a contestar i informar la ciutadania i l'oposició de Palma", ha conclòs el portaveu adjunt.

stats