Política Cort 30/11/2023

El "me gusta la fruta" del regidor de Mobilitat de Cort a Neus Truyol fa aturar el ple

Els partits de l'oposició acusen l'edil del Partit Popular d'insultar amb les seves declaracions

2 min

Palma"Be Calm. Me gusta la fruta". Així ha acabat la seva intervenció el regidor de Mobilitat de Cort, Antoni Deudero, en resposta a la portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, en un debat sobre l'eix de Cotlliure durant el ple de l'Ajuntament aquest dijous. La frase, que ha estat interpretada com un "insult" pels partits de l'oposició, ha fet aturar el ple. Tot i que el batle, Jaime Martínez, ha intentat continuar, les queixes dels regidors del PSOE ho han impedit. Després de reunir-se a porta tancada, Martínez ha reprès la sessió i Deudero ha declarat que no era la seva "intenció" ofendre "cap regidor amb representació", però no ha reconegut que l'expressió fos cap insult. No obstant això, els membres dels tres partits de l'oposició –PSOE, MÉS i Unides Podem– han abandonat la sala de plens.

Just abans que la sessió quedàs suspesa, la portaveu dels socialistes a Palma, Rosario Sánchez, ha aprofitat el seu torn de paraula per recordar que "hi ha un reglament del Consistori que permet que el batle, en el cas que es falti al respecte i s'insulti els regidors, pugui demanar que es retiri de l'ordre del dia". "La senyora Ayuso va dir hijo de puta i després va fer veure que havia dit me gusta la fruta. Crec que no es pot permetre i deman que es retiri de l'acta", ha reclamat. Després que Sánchez hagi insistit al batle –"No pensa fer res?", li ha demanat–, Martínez ha argumentat que no podia fer rectificar tots els regidors del Consistori i que ell també havia "estat insultat" per l'oposició.

Ara bé, això ha incrementat encara més la tensió dels regidors del PSOE, fins al punt que Martínez ha hagut de demanar al secretari suspendre la sessió. A la seva tornada, però, la portaveu del PSOE ha informat que "hauran de continuar sense l'oposició", perquè no se senten "confortables amb una situació en què una persona ha estat agredida verbalment". Sánchez ha assenyalat que "tots sabem què vol dir me gusta la fruta en aquests moments" i que es tracta d'una "situació lamentable i un espectacle espantós". A la seva intervenció, i tot just abans que partissin, el batle ha declarat que "lamentam la seva decisió, però hem de continuar".

MÉS denuncia que Deudero ha insultat Neus Truyol

Després de sortir del ple, MÉS per Palma ha lamentat en un comunicat que "considera que quan el senyor Deudero s'ha dirigit a la portaveu Neus Truyol amb aquesta expressió ha creuat totes les línies vermelles". Així mateix, han detallat que "posteriorment, en un espai privat, el senyor Deudero, acompanyat pel batle Martínez, ha volgut traslladar a la regidora que la seva intenció no era ofendre-la, però en cap moment ha reconegut haver emprat un insult, ni haver-la insultat".

Per tot això, el partit ecosobiranista ha denunciat que "és intolerable, inadmissible i una falta de respecte a la institució i als ciutadans i ciutadanes de Palma adreçar aquest insult a una membre de l'oposició". En aquest sentit, afegeixen que "el Partit Popular empra l'insult i la desqualificació personal de manera permanent" i que "avui s'han passat de mesura".

stats