Política Cort 20/11/2023

L'extrema dreta presumeix de les retallades de Cort en memòria, llengua, LGTBI i feminisme

Vox proposa una davallada d'impostos que implicarà destinar cinc milions d'euros de capitalitat a compensar la pèrdua d'ingressos

2 min
Els regidors de Vox, aquest dilluns, a Cort.

PalmaOposició i soci de govern. Aquests són els papers que ha intentat jugar Vox aquest dilluns en la presentació de les seves esmenes als pressupostos de l'Ajuntament de Palma. Per una banda, han fet "balanç del pressupost", en el qual "alguna cosa hem tingut a veure", han assegurat, i han destacat les partides que han davallat o perdut pressupost, com les de llengua, memòria, LGTBI i feminisme. I, per altra banda, han presentat les seves propostes per modificar els pressupostos, que ja donen per fet que seran acceptades.

"Es tracta d'un pressupost expansiu, que recull el pacte programàtic i els acords de ple impulsats per Vox. Les qüestions que no hi ha hagut temps d'incloure, o que estam negociant, són les que figuren com a esmenes", ha aclarit en aquest sentit la portaveu de Vox Palma, Gari Duran. Així, ha insistit que "les partides que han desaparegut o que manquen o han vist reduït el pressupost" són fruit de la "nova organització municipal", que van acordar Vox i el Partit Popular, en la qual desapareixien totes les referències a la llengua, al col·lectiu LGTBI i al feminisme. "Una vegada vàrem aprovar això, tenia poc sentit que hi hagués partides destinades a qüestions que no formen part de l'administració municipal", ha declarat respecte d'aquesta qüestió Duran.

D'altra banda, com a esmenes, Vox ha proposat recuperar la subvenció nominativa a la Federació d'Associacions Gitanes, de 35.000 euros, i que totes les partides de l'Oficina Antidesnonaments es reparteixin amb l'Oficina Antiocupació. Ara bé, la principal aposta del partit d'extrema dreta –i que donen per fet que tindrà el suport de l'equip de govern– és una davallada d'impostos, que implicarà destinar prop de cinc milions d'euros de capitalitat per compensar la pèrdua d'ingressos.

stats