TRANSPORT PÚBLIC
Balears 27/12/2016

La xarxa d'autobusos de Mallorca es reorganitza

Els canvis afectaran sobretot la zona del Raiguer i del Pla de l'illa

Ara Balears
2 min
En una primera fase de la campanya, s'han fet enquestes a la pròpia estació intermodal i ara s'obre l'abast de la consulta en línia. / CAIB

PalmaEl Consorci de Transports de Mallorca reorganitzarà la xarxa TIB d'autobusos interurbans a la zona del Raiguer i del Pla a partir del 4 de gener, per millorar algunes connexions amb els hospitals, entre les localitats i d'accés a la serra de Tramuntana en cap de setmana.

Millorar les connexions amb els hospitals d'Inca i Son Llàtzer

S'establirà una connexió directa entre l'Hospital d'Inca i Selva, Mancor, Costitx, Campanet i Búger i es reforçarà la freqüència entre l'hospital i el centre d'Inca. També es connectaran els pobles de Sencelles i Santa Eugènia amb el seu hospital de referència, Son Llàtzer.

Una línia nova i canvis en d'altres

La nova planificació preveu una nova línia 310 d'autobús (des d'Inca, per l'Hospital d'Inca, Costitx, Sencelles, Biniali, les Alqueries, Santa Eugènia, les Olleries i l'hospital Son Llàtzer, fins a l'estació Intermodal), que substituirà el 312, que unia Costitx i l'estació d'Inca.

Aquesta línia tindrà 9 serveis d'anada i 9 de tornada els dies laborables, i 4 en cada sentit els caps de setmana. La línia 311 (les Alqueries, Santa Eugènia, les Coves, Santa Maria) s'oferirà només com a servei per demanda.

La línia 330, que fins ara anava de Lluc a Palma, passant per Caimari, Selva, Inca, Binissalem, Consell i Santa Maria, deixarà d'oferir el servei entre Inca i Palma, perquè coincideix amb el tren. Es reforçarà el bus llançadora de Consell, la línia 320, amb l'estació de Consell/Alaró per garantir l'accessibilitat de la població al tren.

A més, es transformarà la línia 330 en un bus llançadora entre Lluc i l'Hospital d'Inca, passant per Caimari, Selva, l'estació i l'hospital d'Inca, amb 3 serveis d'anada i 3 de tornada entre setmana, i amb 4 serveis els caps de setmana (abans eren 2).

La línia 320, bus llançadora de l'estació de Consell/Alaró, a partir del 4 de gener també farà 3 parades en la carretera DT-13A, de manera que els usuaris de Consell tindran 19 anades i 19 tornades els dies laborables (amb l'extinta línia 330 només disposaven de 6 anades i 6 tornades).

D'altra banda, els usuaris d'Alaró disposaran d'un darrer servei al final del dia, a les 21.40 h, mentre que abans acabava a les 20.55 h.

Per als caps de setmana es crea la nova línia 321, des de l'estació de Consell a Alaró i Orient, amb 3 anades i 3 tornades, a partir del 6 de gener.

Les línies 331 (Mancor i Biniamar) i 332 (Selva, Caimari i Moscari) fan una extensió del seu itinerari fins a l'Hospital d'Inca. Com a conseqüència d'aquesta ampliació de les línies, també s'incrementa el transport entre el centre d'Inca (estació i Gran Via de Colom) i el seu hospital. L'horari de la línia 333H (Inca-Hospital d'Inca) quedarà amb 22 anades cap a l'hospital (des de l'estació) i 27 tornades (els dies laborables).

stats