Cultura
Balears 25/01/2016

Villaronga resta importància al mal moment que viu el cinema i aposta per continuar 'transmetent' cultura

Rep emocionat la Medalla d'Honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià envoltat d'amics i personalitats del món de la cultura

Yolanda Tarramera
2 min
Agustí Villaronga rep la medalla d'honor de la Reial Acadèmia de Sant Sebastià / ISAAC BUJ

Palma'El cinema viu un moment molt difícil, la gent gairebé no hi va però això no ens ha de preocupar, perquè la imatge està integrada en moltes altres arts. Per això és important relaxar-se i ensenyar a transmetre el que volem als altres perquè és així com es fa la cultura". Solemne, senzill, breu i proper. Així s'ha mostrat el director de cinema Agustí Villaronga davant el centenar de personalitats que s'han congregat a Can Campaner per presenciar l'acte de lliurament de la Medalla d'Honor que ha atorgat la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià al reconegut cineasta. Villaronga ha recordat la figura del jesuïta Norberto Alcover com el "culpable" de mostrar-li un cinema "diferent, d'art i assaig", ha dit.

Envoltat d'amics, personalitats del món de la cultura com Maria del Mar Bonet, el compositor Miquel Àngel Aguiló i l'artista Susi Gómez, i col·legues de professió com Toni Bestard, Lluís Ortas i Rafa Cortés, el cineasta mallorquí ha rebut, enmig de nombrosos aplaudiments, la medalla que el reconeix com "un exemple de camí envers l'excel·lència, projecció internacional i rigor amb la interpretació", ha recordat el president de la Reial Acadèmia, Josep Prohens. Durant el seu parlament, el president acadèmic ha destacat el cinema subjectiu i poètic d'un "potent creador d'imatges audiovisuals que fa mirar a l'espectador escenes que no vol veure". Després, tots els membres de l'Acadèmia de les Belles Arts de Sant Sebastià, entre els quals la directora d'aquest diari, Cristina Ros, s'han alçat per fer els honors a un dels cineastes més internacionals del país.

Una peça de Haendel cantada pels membres de la Coral Universitat de les Illes Balears ha servit per donar el to de solemnitat que l'acte es mereixia i que agraïa un emocionat Agustí Villaronga.

stats