Balears 21/09/2017

35 tortugues varades a les Illes Balears el 2017

Quan es troba un exemplar de tortuga, s’ha de telefonar a l’112, i s’activa el protocol de rescat i recuperació

Ara Balears
2 min
Moment de l'activitat d'educació ambiental oferida per la Fundació Palma Aquarium

PalmaCala Agulla ha estat la localització escollida per amollar Cannoli, la tortuga babaua trobada el 26 d’agost passat per una tripulació italiana que navegava a unes tres milles del port de Sant Antoni de Portmany (Eivissa). Aquest exemplar de tortuga ha estat recuperat al Centre de Recuperació de Fauna Marina de Palma Aquarium, que és un servei gestionat pel Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), organisme que pertany a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Cannoli tenia una aleta enredada en restes de ràfia i s’havia enviat part del material.

Els mateixos navegants varen avisar l’112 i una embarcació de Salvament Marítim es va desplaçar al lloc per recollir l’animal i traslladar-lo al port, on l’esperaven un agent de Medi Ambient i un tècnic del Centre de Recuperació d’Espècies Marines (CREM) d’Eivissa.

La tortuga va ser valorada primer per la Clínica Veterinària Eivivet, on es va decidir que se l’havia de traslladar al Centre de Recuperació de Fauna Marina de Palma Aquarium, la qual cosa va ser possible gràcies a la col·laboració de Baleària. Un cop va arribar a Mallorca, se li varen fer les proves necessàries a l’Hospital Veterinari Aragó i durant les setmanes següents la tortuga va seguir un procés de rehabilitació sota les atencions del personal tècnic del Centre de Recuperació de Fauna Marina de Palma Aquarium.

Imatge de l'exemplar de tortuga Cannoli

Aquest dijous, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat per tècnics del COFIB, del Sistema d’Observació i Predicció Costanera de les Illes Balears (SOCIB) i de la Fundació Palma Aquarium, han amollat l’exemplar a Cala Agulla. Amb la presència de nombrosos turistes i dels nins i nines del CEIP S'Auba i del CEIP S'Alzinar, la tortuga ha pogut recórrer els escassos tres metres entre l'arena i la vorera de la mar.

stats