Balears 12/04/2016

'Tourist go home; refugees welcome', les pintades que han aparegut al centre de Palma

L'Associació de Veïns de la Seu ha criticat la passivitat de l'Ajuntament

Ara Balears
2 min
Una de les pintades ha aparegut a l'Escola de Turisme.

Palma"Stop guiris", "El turisme destrueix la ciutat" i "Refugees Welcome, tourist go home" són algunes de les frases que han aparegut pintades aquesta setmana a diferents punts del centre antic de Palma, ha denunciat aquest dimarts l'Associació de Veïns de la Seu.

Aquesta agrupació de veïns ha precisat que les pintades, fetes en façanes, portes de garatges i equipament urbà, van dirigides contra el turisme i danyen la imatge del barri.

"Els veïns de la Seu són els primers perjudicats per la falta de gestió per part de l'Ajuntament davant la massificació turística que pateix el barri i les seves conseqüències, però deploren que es degradi el patrimoni i s'enlletgeixi el barri d'aquesta manera", ha assenyalat.

També l'associació veïnal ha criticat la resposta que ha donat l'Ajuntament després que fos avisat per residents de l'aparició de les pintades.

"Cort s'ha desentès del problema al·legant que són els veïns els qui han d'encarregar-se de repintar les seves façanes i parets. Emaya només s'encarregarà de netejar les pintades aparegudes en el mobiliari urbà", ha indicat.

Els residents es queixen que, a més de sofrir "el pes de la saturació turística" que col·loca el barri prop de la seva mort, ara "han d'encarregar-se de netejar les pintades antituristes que han aparegut per tota la zona.

L'associació destaca que el barri de la Seu és patrimoni històric i un atractiu turístic, encara que "el pes de la seva conservació sembla que recau exclusivament en els seus residents".

A més, l'associació ha denunciat que els turistes han pres per costum pintar i gravar cors a les parets del carrer Palau.

Cors pintats a una façana.

"Veïns d'aquesta via fins i tot han sentit guies que diuen als visitants que és el carrer de l'amor, amb la qual cosa es tracata de convertir així un acte de vandalisme contra la propietat en un altre atractiu turístic", ha afegit.

L'Associació de Veïns del barri de la Seu ha insistit que entre els residents hi ha preocupació per la inactivitat i falta de gestió de l'Ajuntament davant la saturació que viurà la zona aquesta temporada turística, que es vaticina que serà rècord.

"L'entitat veïnal també demana a Cort més implicació davant el vandalisme i les pintades", conclou.

stats