Balears 16/02/2017

Tots els grups polítics s'uneixen per defensar la Mediterrània de les prospeccions petrolieres

Totes les formacions amb representació parlamentària a les Illes han signat una proposició de llei per presentar al Congrés dels Diputats

Ara Balears
1 min
Els representants dels grups parlamentaris després de signar la proposició de llei.

PalmaTot i que pot semblar estrany, aquest dijous totes les formacions polítiques amb representació al Parlament de les Illes Balears s'han posat d'acord. Ho han fet en resposta a un clam de la societat illenca per defensar la mar Mediterrània de les prospeccions petrolieres.

Els grups parlamentaris de la Cambra, el popular, el socialista, el de Podem, el de MÉS per Mallorca, el d'El Pi, el de MÉS per Menorca i el Mixt (GentxFormentera-PSIB, Ciutadans), han presentat una proposició de llei per elevar al Congrés dels Diputats per tal que les aigües de la Mediterrània sota jurisdicció espanyola quedin lliures de prospeccions petrolieres.

La proposició de llei aprovada per unanimitat planteja en un únic article l'exclusió de les activitats d'exploració, recerca i explotació d'hidrocarburs o altres substàncies minerals en el medi marí mediterrani sobre el qual l'estat espanyol té jurisdicció.

Els portaveus dels diferents grups parlamentaris han destacat que "era necessari traslladar la unanimitat existent a la societat civil de les Illes Balears a l’escenari polític i convertir aquest clam de sentit comú i de protecció del nostre bé més preuat, que són les nostres costes, de l’amenaça de les prospeccions, que representen un perill també per a la nostra economia".

La proposició de llei que s'elevarà al Congrés dels Diputats.
stats