Balears 28/08/2017

La 'guerra dels fems' del torrent de Pareis no afecta la declaració de la Serra Patrimoni Mundial

El Consorci afirma, però, que l'emblemàtic indret d'Escorca no pot donar la imatge que està donant darrerament

Ara Balears
1 min
El conflicte entre l'ajuntament d'Escorca i la conselleria de Medi Ambient ha deixat imatges com aquestes al Torrent de Pareis.

PalmaEl Consorci de la Serra de Tramuntana ha assegurat aquest dilluns, a través d'un comunicat, que la Declaració de Patrimoni Mundial continua essent vigent i no es troba en perill, com s'ha afirmat recentment arran del conflicte sorgit per l'abocament descontrolat de fems al torrent de Pareis.

En aquest sentit, asseguren que sa Calobra es troba situada a la zona d'amortiment o zona tampó i, per tant, no forma part de la zona nucli de la Serra declarada Patrimoni Mundial.

En els darrers anys, admeten, la Unesco ha considerat alguns llocs on la Declaració de Patrimoni Mundial es troba en perill, generalment per actuacions urbanístiques que transformen de manera significativa i irreversible el lloc declarat. És el cas de Viena o Dresden i d'altres llocs i afectats per guerres i fonamentalismes religiosos, com la ciutat de Tombouctou o els budes gegants de l'Afganistan. “No sembla el cas de sa Calobra”, assegura el consorci. “El conflicte entre la Conselleria de Medi Ambient i l'Ajuntament d'Escorca és un conflicte puntual i eventual entre dues institucions”, hi afegeix.

Amb tot, el Consorci de la Serra de Tramuntana considera que, tot i no estar en perill la declaració de la Serra Patrimoni Mundial, sa Calobra “no pot donar aquesta imatge”.

stats