Balears 16/08/2017

Torna la 'guerra dels fems' al torrent de Pareis

L'Ajuntament d'Escorca obre un segon expedient sancionador a la Conselleria de Medi Ambient

Ara Balears
2 min
Un visitant avança per la Calobra plena de fems el passat 4 d'agost.

PalmaEl torcebraç entre l'Ajuntament d'Escorca i la Conselleria de Medi Ambient per la neteja del torrent de Pareis suma un nou capítol. El Consistori ha anunciat aquest dimecres, a través d'un comunicat, l'obertura d'un segon expedient sancionador a la Conselleria "perquè la zona torna a estar plena de fems, que s'han acumulat els darrers deu dies".

A principis d'aquest mes d'agost, ambdues administracions ja es varen llançar ultimàtums creuats i varen acabar retirant més de 5 metres cúbics de fems amb amenaces, novament creuades, d'enviar-se les factures els uns als altres. La història, ara, es repeteix.

Segons el batle d'Escorca, Antoni Solivellas, "ja han passat deu dies des que es produí una situació similar i entrassin els efectius de la brigada municipal a retirar les escombraries acumulades, però en aquest termini la manca de resposta de la Conselleria ha tornat a provocar que s'acumulin residus que suposen un perill per a la salut dels visitants i un risc d'incendi, a més de perjudicar la imatge d'un dels llocs més visitats de Mallorca".

Els fems s'acumulen al Torrent de Pareis i a la Calobra.

L'Ajuntament, ha afegit, té previst enviar-hi la brigada municipal demà, dijous, quan expiri el termini donat a la Conselleria, per tal de retirar els fems acumulats, i remetrà el cost d'aquesta actuació i de l'eliminació dels residus al departament del conseller Vicenç Vidal, mentre l'expedient

segueix el seu procés. "L'únic que feim és aplicar la normativa davant el silenci del conseller, a qui fa més de tres setmanes que vaig sol·licitar una reunió per arribar a un acord sense que hagi obtingut contestació", apunta Solivellas.

El batle insisteix que la neteja d'aquest paratge protegit de la Serra és competència del Govern tal com, assegura, avala un informe de la UIB. El torrent "no mereix aquesta situació, com tampoc els turistes i residents que ens visiten", ha conclòs.

stats