Balears 10/09/2017

El mal temps altera les festes que se celebren a Menorca

La pluja i el vent obliguen a cancel·lar actes a Gràcia i Sant Nicolau mentre la previsió apunta a fortes tempestes durant tota la jornada a l'illa

Iván Martín
1 min
Els cavalls no han pogut pujar al santuari del Toro degut al mal temps.

MaóL'arribada del mal temps ha provocat la suspensió de diversos actes relacionats amb dues festes que es duen a terme aquest cap de setmana. Aquest és el cas de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, que, tot i deixar enrere els esdeveniments més significatius com els 'jaleos', l'Ajuntament de Maó es va veure obligat a cancel·lar els segons focs artificials que ahir vespre s'havien d'efectuar al port del municipi.

Segons el Consistori, el vent en aquell moment superava els 30 quilòmetres per hora i cal recordar que el màxim estipulat és de 15. D'altra banda, la pluja i el vent també han ocasionat avui incidències en el programa de festes i s'han suspès la bicicletada i la travessia nedant al port de Maó. Aquest darrer acte s'ha ajornat a diumenge que ve.

Mentrestant, al Mercadal, la comissió de festes de Sant Nicolau ha anunciat la suspensió del 'jaleo' que aquest migdia havia de tenir lloc a la muntanya del Toro. Tot i el contratemps, els Caixers han pujat sense cavalls al santuari per anar a missa i realitzar l'acte d'entrega de canyes verdes. L'Agència Estatal de Meteorologia preveu per avui a Menorca tempestes durant tot l'horabaixa, vent del nord i nord-est fort i una baixada considerable en les temperatures.

stats