TRANSPORT
Balears 10/01/2017

Els taxistes anuncien mobilitzacions contra les noves línies de busos des de l'aeroport

Part d'aquest col·lectiu ha manifestat "oposició radical" al projecte del Govern

Montse Terrasa
1 min
Vuit càmeres perseguiran els taxis pirata dia i nit a l’aeroport Els taxistes digueren ‘basta’ amb el bloqueig de Son Sant Joan

PalmaEls taxistes anuncien mobilitzacions en contra del projecte del Govern d'implantar cinc línies de bus públic per connectar Son Sant Joan amb les zones turístiques. Toni Bauzà, president d'Auto Taxi y Auto Turismo de les Illes Balears, ha mostrat "oposició radical" a la proposta i espera que la resta d'organitzacions facin igual.

Bauzà ha assegurat que votarà en contra d'aquest pla en la reunió del Consell Balear de Transport i que el Govern haurà de tirar endavant el projecte amb la seva oposició. "A partir d'allà, ens reunirem les distintes organitzacions del taxi i convocarem mobilitzacions, perquè això tindrà conseqüències", ha afegit el representant d'Auto Taxi.

Així mateix, Bauzà ha denunciat que el projecte s'ha presentat públicament sense informar-ne oficialment els taxistes prèviament i que quan varen sol·licitar una reunió amb el conseller fa quinze dies, per confirmar si els rumors sobre la posada en marxa d'aquestes línies eren veritat, va delegar en el director general de Transports, Jaume Mateu.

Duplicitat i perjudicis

"És una duplicitat de serveis", creu Toni Bauzà, qui afirma que la línia de l'EMT que connecta amb l'estació Intermodal ja és suficient.

"Volen afavorir dues o tres empreses que no són ni tan sols mallorquines. És un despropòsit", ha declarat Bauzá. El representant dels taxistes ha recordat que a l'estiu és quan aquest col·lectiu pot guanyar més doblers, justament la temporada en la qual es posaran en marxa les noves línies de transport públic.

El representant d'Auto Taxi considera que la implantació de les cinc línies de busos "afavorirà l'arribada de turisme de masses", que "pareix que és el model que els agrada [en referència al Govern balear]".

stats