TRANSPORT PÚBLIC
Balears 12/01/2017

Els taxistes amenacen amb mobilitzacions per Setmana Santa

Presentaran al·legacions contra les noves línies de busos a l'aeroport

Montse Terrasa
2 min
Reunió de la comissió balear de transports.

PalmaEls taxistes amenacen amb mobilitzacions per Setmana Santa si el Govern implanta les cinc línies de busos per connectar l'aeroport amb les zones turístiques de Mallorca.

Totes les organitzacions del sector comparteixen la mateixa opinió i presentaran al·legacions al projecte de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, segons han anunciat aquest dijous, després de la Comissió Balear de Transports, reunió que s'ha allargat durant dues hores.

Segons els terminis d'exposició pública de la proposta i de resposta per part del Govern, les protestes, encara per definir, es produirien per Setmana Santa, segons ha indicat Toni Bauzá, president de l'agrupació d'Auto Taxi y Auto Turismo de les Balears.

Per la seva banda, el conseller Marc Pons s'ha mostrat decidit a dur endavant la implantació de les noves línies de transport de passatgers per carretera el proper maig, però també ha anunciat una reunió amb els taxistes d'aquí a deu dies per atendre reclamacions d'aquests treballadors.

Reunió amb representants del taxi

Pons ha reconegut que hi ha un dèficit d'informació sobre el servei de taxis a l'aeroport, la manca d'aturades, potenciar plataformes digitals... "Hi ha molta feina per fer de manera conjunta i la volem fer", ha afegit el conseller.

Els taxistes també consideren que la implantació de les cinc línies suposarà duplicar serveis, ja que actualment els passatgers que arriben a l'aeroport poden utilitzar la línia de l'EMT i anar a l'estació Intermodal per connectar amb un altre bus que els transporti a una altra localitat.

"És un mal servei", ha contestat Pons sobre aquesta queixa.

El president de la patronal del transport a les Balears, Rafael Roig, ha demanat que els bitllets per als busos es puguin comprar anticipadament, tal com la llei ho permet. El director general de Transports, Jaume Mateu, ha informat que no hi ha reglaments desenvolupats que ho facin possible, però que ho estan "analitzant".

stats