INFRAESTRUCTURES
Balears 23/09/2016

El nou Son Dureta, pel camí de la facultat de Medicina

La filtració del projecte divideix els socis del Pacte

J.v.
2 min
La diputada de MÉS Margalida Capellà, després de la junta de portaveus.

PalmaÉs un dels projectes cridats a ser emblemàtics en la present legislatura, però l’anunci de la seva posada en marxa ha desencandenat l’enèssima petita tempesta al Pacte. El nou Son Dureta va ser la proposta estrella de la presidenta, Francina Armengol, al Debat de Política General. Posteriorment, la Conselleria de Salut, controlada pel PSIB, va filtrar el projecte complert a la premsa desfermant les protestes de representants de MÉS, que van assegurar que la proposta no havia estat consensuada. La portaveu del Govern, Pilar Costa, va intentar llevar ferro a la polèmica assegurant que “a partir d’ara, aprofundirem en el consens”. Amb tot, va admetre que ella mateixa i la presidenta, Francina Armengol, es van reunir, a banda del consell de Govern, amb el vicepresident, Biel Barceló, i la consellera d’Afers socials, Fina Santiago, principals representants de MÉS al Govern.

La formació ecosobiranista havia criticat dijous la filtració en un comunicat, però ahir la portaveu parlamentària adjunta, Margalida Capellà es va limitar a dir que havien demanat explicacions “i se’ns han donat explicacions.

La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, va advertir que el projecte “comença malament” i va subratllar que “s’hauria d’haver comunicat als socis”. “Estam totalment d’acord en el ple però volem saber quin impacte tindrà en el pressupost”. Camargo va reclamar més “transparència”, en aquest sentit, al PSIB. Des de MÉS per Menorca, el portaveu, Nel Martí, va advertir que “invertir 119 milions a Son Dureta és bo sempre que no hipotequi altres inversions sociosanitàries”, referint-se a altres instal·lacions en desús com els antics hospitals de Can Misses, a Eivissa, i de Verge del Toro, a Menorca.

“Increïble, però cert”

L’oposició va aprofitar aquesta nova desavinença per carregar contra la cohesió del Pacte. “Resulta que la gran proposta de la presidenta en el debat no la coneixien ni els seus socis”, va ironitzar el portaveu parlamentari adjunt del PP, Juan Manuel Lafuente. “Sembla increïble, però és cert”, va afegir, acusant Armengol de “ser deslleial amb els seus socis, amb la resta dels partits i amb els ciutadans, perquè diu una cosa i en fa una altra”.

El portaveu d’El Pi, Jaume Font, va lamentar la “falta de coordinació”i va comentar, resignat, que “ja vaig dir al mateix debat que no s’hi val a anunciar res si no està quantificat”.

stats