MOBILITAT
Balears 19/09/2016

S'obre el nou carril bici de Son Gotleu, a Palma

Amb aquest nou carril, augmenta la xarxa ciclista de Ciutat fins als 81 km

Ara Balears
2 min
S'obre el nou carril bici de Son Gotleu, a Palma.

PalmaEl nou carril bici de Son Gotleu a Palma ja està operatiu. El nou recorregut connecta el barri de Son Gotleu, la zona escolar del Rafal-Sant Josep Obrer i el poliesportiu Germans Escales, amb la xarxa de carrils bici.

Aquesta actuació s'ha fet d'acord amb les previsions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i s'ha inaugurat aquest dilluns al matí, dins la Setmana europea de la mobilitat, amb la presència del batle de Palma, José Hila, i el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer.

Amb aquesta via, s'afegeixen 1,77 km de carril bici a la xarxa de Ciutat (948 de carril bici i 796 metres de ciclocarrer) i augmenta la xarxa ciclista fins als 81 quilòmetres. Hila ha assegurat que l’objectiu és “que tots els barris de Palma estiguin connectats a la xarxa ciclista”. “Apostam per la mobilitat sostenible, per una altra manera d’entendre la ciutat, més moderna, més sostenible, més preocupada pel medi ambient”, ha dit el batle.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha explicat que el nou recorregut “té diferents tipologies de carril bici”. D’aquesta manera, hi ha un tram de “carril bici segregat i un altre de ciclocarrer, en concret el tram que transcorre pel carrer Indalecio Prieto”, ha indicat Ferrer. El regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, ha recordat que amb les obres també s’ha millorat l’accessibilitat de les voravies perquè "es pugui recórrer la zona de manera segura".

La despesa total de l'actuació és de 56.556 euros. Aquesta inversió suposarà la instal·lació de senyalització vertical, les balises per delimitar el carril bici del carril de circulació i l'obra civil que s'hagi de dur a terme, a més de la instal·lació de 24 forquilles per a l'estacionament de bicicletes, amb una capacitat total de 48 bicicletes, al llarg del recorregut.

S'obre el nou carril bici de Son Gotleu, a Palma

El carril bici comença a l'encreuament del carrer Aragó amb els carrers de Torcuato Luca de Tena i de Josep Darder Metge, i acaba sobre la voravia ampliada del parc Rector Josep Antoni Fuster amb un pas ciclista que s’ha senyalitzat al carrer Mare de Déu de Montserrat.

stats