Balears 01/05/2017

Sindicats i Govern surten al carrer per exigir als empresaris uns "salaris justos"

Quaranta anys després de la seva legalització, UGT i CCOO han tornat als carrers de Palma, Maó i Eivissa per reclamar a la patronal un pacte salarial i al govern de l'estat espanyol la derogació de les reformes laborals

Ara Balears
1 min
La capçalera de la manifestació.

PalmaEls sindicats majoritaris CCOO i UGT, i també el Govern balear, han sortit al carrer amb motiu de dia 1 de maig a Mallorca per exigir als empresaris "salaris justs" per als treballadors i que es derogui la reforma laboral i s'acordi una negociació col·lectiva.

Quaranta anys després de la seva legalització, els sindicats han tornat als carrers de Palma, Maó i Eivissa per exigir a la patronal un pacte salarial i al govern de l'estat espanyol la derogació de les reformes laborals, per permetre tenir salaris i ocupacions dignes.

Sota el lema 'No hi ha excuses. Al carrer', els principals sindicats, UGT i CCOO, han convocat 73 manifestacions a totes les capitals de província i ciutats espanyoles més importants per reivindicar ocupació estable, salaris justs, pensions dignes i més protecció social.

Els secretaris generals de CCOO i UGT a Balears, José Luis García i Alejandro Texías, respectivament, han afrontat aquesta jornada de sol a la capital balear amb l'exigència que els salaris augmentin a les Illes un 3% per traslladar als treballadors una part dels beneficis obtinguts pels empresaris en els darrers anys.

A la manifestació de Palma, en la qual han participat milers de persones, han estat presents els consellers de Treball i d'Assumptes Socials, Iago Negueruela i Fina Santiago, respectivament.

stats