Balears 10/07/2014

Sindicats de la concertada denuncien un deute de 14 milions d'euros amb els treballadors

Els permanents sindicals dels sindicats FSIE, USO i UGT, signants del VI Conveni de la concertada, s'han tornat a concentrar davant la Conselleria d'Educació per reclamar el compliment del l'acord

1 min

Els permanents sindicals dels sindicats FSIE, USO i UGT, signants del VI Conveni de la concertada, s'han tornat a concentrar davant la Conselleria d'Educació per reclamar el compliment del conveni, publicat al BOE el mes d'agost de 2013 i que el Govern balear no té previst complir. Parlen de devers 3.500 treballadors afectats amb els quals la Conselleria tindria un deute que pot anar de 1.500 a 10.000 €. El deute total és, segons els sindicats, d'aproximadament 14 milions d'euros.

Els professors de la concertada denuncien que estan cobrant amb unes taules salarials de l'any 2008 i que han patit totes les retallades que s'han aplicat als treballadors públics. A més, asseguren que ara el Govern no els vol actualitzar les nòmines segons les noves taules publicades, tampoc no vol abonar tots els endarreriments i ni tan sols vol negociar amb els representants dels treballadors.

Les quantitats pendents per a aquests treballadors, a més de publicades en el VI Conveni de la concertada, han estat publicades cada any als Pressuposts Generals de l'Estat (PGE), que són d'obligat compliment, malgrat que el Govern no ho faci.

Segons els tres sindicats, la resta de comunitats autònomes no tenen aquest deute amb els treballadors de la concertada, ja que els executius han abonat cada any les quantitats que venien al PGE pagant "a compte". Balears no ho ha volgut fer i ara no sembla disposada a complir, segons denuncien.

stats