Balears 09/05/2017

La sentència del port d’Andratx suposarà “indemnitzacions milionàries” al Govern

El conseller de Territori, Marc Pons, retreu l'anul·lació de la concessió per "desviament de poder" als populars, que reaccionen indignats

Jaume Vinyas
1 min
L'exconsellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, es va inhibir de la concesió anul·lada pel Suprem per la seva relació amb les instal·lacions.

PalmaEl Govern està "molt preocupat" arran de la sentència del Tribunal Suprem que anul·la l'adjudicació, l'any 2006, de les instal·lacions esportives del port d'Andratx, i reconeix el dret de l'empresa que va recórrer contra la resolució que li n'adjudiquin l'explotació.

El conseller de Territori, Marc Pons, ha augurat que la decisió judicial suposarà "indemnitzacions milionàries" per al Govern i ha retret al grup parlamentari popular alguns dels termes de la sentència, en concret el que acusa el Govern Matas de "desviació de poder" i d'"exercici arbitrari de les potestats legislatives contrari a la seguretat jurídica".

Els populars han reaccionat indignats i el president del Parlament, Balti Picornell, s'ha vist obligat a demanar silenci a la diputada Mabel Cabrer, qui no aturava de tocar-se les galtes, visiblement molesta per les acusacions de Pons. Cabrer, exconsellera d'Obres Públiques en temps de Matas, es va inhibir, tal com recull la sentència, en el procés d'adjudicació perquè havia format part de la junta directiva de l'entitat.

L'enfrontament s'ha produït durant una pregunta de control al Govern. El diputat Miquel Vidal ha retret a Pons la "deixadesa" en la qual es troben les instal·lacions portuàries. El conseller ha respost que han invertit, en dos anys de legislatura, quatre vegades més en manteniment que el PP en tota la legislatura anterior. Quan Vidal li ha criticat que, a aquestes altures de la legislatura, encara s'escudin en el que va fer el Govern Bauzá, Pons li ha retret la sentència. "Quina barra", els ha entimat el conseller mentre li cridaven.

stats