Balears 19/09/2017

Sebastià Taltavull, nou bisbe electe de Mallorca

L'acte oficial de nomenament es durà a terme el 25 de novembre, a les 11 hores, a la Seu

Anna Vidal
2 min
Sebastià Taltavull, nou bisbe electe de Mallorca / I.BUJ

PalmaSebastià Taltavull, administrador apostòlic de Mallorca des de fa poc més d'un any, és el nou bisbe electe de la Diòcesi de Mallorca. L'anunci del nomenament ha estat fet pel conseller secretari mitjançant la lectura d'una carta davant la presència de membres del Col·legi de Consultors de la Diòcesi de Mallorca i mitjans de comunicació. El 25 de novembre, a les 11 hores, a la Seu, es durà a terme una missa en què es farà oficial el nomenament.

“Començam una nova etapa, hem de treballar amb bon pas i amb alegria, molt units a Jesús”, ha destacat Taltavull durant el seu primer discurs com a bisbe electe. Les primeres paraules, les ha dedicades a donar les gràcies per l'acollida i l'estima que ha rebut en aquest “anar i venir” de Mallorca a Barcelona, des que el 8 de setembre del 2016 el papa Francesc li va encarregar ser el bisbe administrador apostòlic de Mallorca mantenint el servei episcopal a Barcelona com a bisbe auxiliar.

Així mateix, ha reiterat que l'únic interès de l'Església és fer presents Jesús i l'Evangeli i ha reivindicat la llibertat de l'Església perquè “no està fermat a cap ideologia”. “Podem aportar moltíssim a la nostra societat, hem estat capdavanters de moltes reformes socials”, ha subratllat Taltavull.

Finalment, ha insistit en la importància de la celebració de l'eucaristia dels diumenges perquè així “enfortim la nostra fe” i ha manifestat la voluntat de treballar perquè l'Església es torni a apropar a la societat. “Durant aquest temps que he estat entre vosaltres he pogut percebre el desig vehement d'una Església transparent, humil i propera a les persones, una Església que viu la gratuïtat i no exigeix res a canvi”, ha sentenciat.

stats