CULTURA POPULAR
Balears 02/02/2018

Rondalles i flors acomiaden la Setmana Alcover a Manacor

Enguany, el cicle de lectura dels contes ha durat desset hores

M. B.
2 min
Com és habitual, l’artista manacorí  Guillem Sansó aporta tot el seu saber per fer de la contarella de rondalles uns dels actes amb més seguiment de la Setmana Alcover.

ManacorLa XIV Marató de Rondalles i l’homenatge a Antoni M. Alcover per part dels alumnes de l’institut que du el seu nom varen tancar ahir la setmana dedicada a l’il·lustre filòleg i folklorista manacorí. A les onze del matí, els alumnes i els professors del centre; els representants dels pares; els familiars de mossèn Alcover; la batlessa, Catalina Riera; la delegada de Cultura, Antònia Llodrà, i la regidora Cristina Capó varen participar en l’homenatge i l’ofrena floral que l’institut fa cada any al monument que hi ha a l’entrada del centre.

A causa del mal temps, l’acte es va dur a terme en un dels porxos. Hi varen participar alumnes descendents de familiars d’Antoni Maria Alcover, que varen donar a conèixer els records més personals d’aquesta figura. Pares, professors, estudiosos alcoveristes, els responsables de la Institució Antoni M. Alcover i representants públics varen encoratjar els estudiants a “mantenir vives la cultura i la llengua que tant estimava Alcover”.

Però la Setmana Alcover ha tingut amb la XIV Marató de Rondalles un dels plats forts. Enguany ha durat més de desset hores; és un dels ingredients indiscutibles de la setmana que Manacor dedica a mossèn Alcover.

Durant un dia i mig, les rondalles i contarelles capten l’atenció dels centenars d’escolars que any rere any assisteixen a la Marató i de tots els que els volen acompanyar. De fet, des de la Institució Alcover recorden que cada any totes les sessions són obertes al públic.

Durant aquest dijous i divendres dematí, el cantautor Guillem Sansó es va posar dins la pell d’Antoni Maria Alcover per contar rondalles als alumnes de les escoles de tot el municipi. I és que enguany la Marató de Rondalles també ha duit rondalles fins a la biblioteca de Portocristo, que dijous va acollir els alumnes d’Educació Infantil de les escoles de Mitjà de Mar, Ses Comes i Talaiot. A més a més, dijous i divendres els integrants del grup teatral Contarelles oferiren als escolars d’Educació Primària de tot el municipi l’espectacle N’Alcover i les tres penyores: Antoni M. Alcover, una vida de rondalla.

No és fins als darrers torns de la marató que es posen davant el públic, per reprendre la tradició de contar i escoltar rondalles, els veïns de Manacor, descendents d’Alcover, els alumnes de l’IES Mossèn Alcover, els de l’IES Manacor; Ivan Costa, Llucia Serra, Jaume Clown, el grup Sa Cadernera i la directora de la Institució, Bàrbara Sagrera, amb l’acompanyament musical del contrabaixista Cristian Hoel Skonhaug i la pianista Irina Samanidis, Maria Rosa Cons i els integrants de 440 Aula Musical.

Enguany, els assistents a la marató varen poder gaudir de la narració oral de Sa filla des carboneret, S’aucellet, Sa rondalla d’en Vit, L’amor de les tres taronges, En Pere Poca .

El vent i la pluja forcen a suspendre l’ofrena floral a na Camel·la

stats