Balears 02/08/2017

Reclamen “solucions estructurals” en la gestió de les llistes d'espera

L'Associació per a la Defensa de la Sanitat Pública de les Balears considera que la reducció s'està “maquillant” amb l'activitat extraordinària dels professionals i demanen un “vertader pla de transformació de l'activitat”

Anna Vidal
1 min
Imatge d'arxiu d'una operació quirúrgica / ARXIU

PalmaL'Associació per a la Defensa de la Sanitat Pública (ADSP-IB) reclama a la Conselleria de Salut solucions “estructurals, organitzatives o d'adequació de recursos” en la gestió a llarg termini de les llistes d'espera. En un comunicat, l'associació assegura que mentre no s'hi introdueixin millores estructurals i organitzatives, les llistes d'espera “només estan sent maquillades gràcies a la contínua activitat extraordinària dels mateixos professionals”.

Des de l'ADSP-IB consideren que el pla de xoc impulsat per Salut només serveix per mantenir l'espera de les primeres visites inferiors a 60 dies o per reduir el nombre de pacients que esperen més de sis mesos per operar-se, però “deixa de tenir sentit quan es perpetua en el temps com si fos la solució”.

Així mateix, asseguren que si bé les llistes d'espera de les primeres visites amb l'especialista s'han reduït un 50% gràcies al pla de xoc, “continuen sense publicar-se les llistes d'espera de segones visites, que han anat augmentant exponencialment sense que existeixi un pla per disminuir-les i estabilitzar-les”. Per això, sol·liciten en el comunicat que tota la informació de les llistes d'espera (primeres, segones, llistes d'espera quirúrgica, llistes no estructurals i llista d'exploracions complementàries radiològiques i no radiològiques) siguin públiques amb absoluta transparència.

stats