Balears 15/12/2016

Quins centres educatius deixaran de tenir barracons?

Detallam el Pla d'infraestructures presentat pel Govern, que preveu l'eliminació de 73 aules modulars i la construcció d'onze centres

Martí Gelabert
1 min
Els barracons que són davant l'escola des del setembre passat. ISAAC BUJ

PalmaLa projecció d'onze escoles i instituts i l'eliminació de 73 barracons són els objectius principals del Pla d'infraestructures presentat aquest dijous pel Govern. Un full de ruta que gestionarà, a curt i mig termini, quines actuacions s'han de dur a terme en aquesta direcció. Es preveuen mesures per a aquesta legislatura i per a la propera. És a dir, fins al 2023.

Quins centres s'acabaran? A finals d'aquest Govern, a mitjan juliol, s'hauran finalitzat les obres d'uns vuit o nou, ha informat Educació. Per a principis de la propera legislatura s'espera acabar les obres restants i també es preveu engegar uns dotze centres més.

Resum del Pla d'infraestructures

El dels barracons és un dels maldecaps que més ha perseguit al Govern en matèria educativa. Es preveu que el 2019 s'hagin reduït en un 70% els 108 que hi ha actualment. Ho detallam, centre per centre:

Quins centres educatius deixaran de tenir barracons?

El pla preveu una inversió de 100 milions d'euros per a les primeres actuacions. Aquesta legislatura se'n pagaran 64, mentre que la resta s'haurà d'abonar durant les següents. A més, per al període entre el 2019 i el 2023, el pressupost és de 72 milions d'euros per a noves construccions i ampliacions. Durant el Govern de José Ramón Bauzá, el pressupost per a inversions va ser de 14,8 milions d'euros.

Consulta el Pla d'infraestructures complet

stats