Balears 24/11/2016

El Col·legi de Psicologia demana un pla per eradicar la violència masclista

L'entitat també defensa la necessitat de promoure un model de dona empoderada que s'allunyi de la victimització en les campanyes publicitàries

Ara Balears
1 min
El cartell de la campanya.

PalmaEl Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) demana que es defineixi un pla d'acció per abordar de manera definitiva l'eradicació de la violència masclista i la necessitat de promoure un model de dona empoderada que s'allunyi de la victimització en les campanyes publicitàries.

L'associació professional defensa, en un comunicat, que la prevenció és el factor més important en aquesta matèria, de manera que s'han d'inculcar, des d'edats primerenques, valors d'igualtat i respecte en l'etapa educativa.

A més, assenyala que s'han de promoure referents de masculinitat allunyats de les conductes violentes pròpies dels estereotips de gènere i condemnar sense pal·liatius les agressions de caràcter masclista.

El COPIB assegura que la psicologia és una disciplina científica que té un paper clau en aquesta tasca, ja que té la capacitat d'intervenir en la prevenció de comportaments masclistes i en la potenciació de les habilitats necessàries per al desenvolupament d'un bon tracte. "És una tasca pendent la destrucció de tota la tirallonga de prejudicis i d'estereotips de gènere que es perpetuen i que donen suport a la violència", sentencia l'organització.

stats