Balears 29/08/2017

El PSIB reclama a Madrid més doblers per a l'Educació Infantil

Els socialistes afirmen que el Govern invertirà en aquest tram, en dos anys, un 69,5% més que l'executiu de Bauzá entre el 2012 i el 2015

Jaume Vinyas
1 min
Els diputats del PSIB, Enric Casanova i Andreu Alcover, aquest dimarts, en roda de premsa.

PalmaEl Grup Parlamentari Socialista ha presentat, aquest dimarts, una Proposició no de Llei (PNL) que insta el govern de l'Estat a “reiniciar les aportacions a les comunitats autònomes per ajudar a desenvolupar places d'Educació Infantil de 0 a 3 anys”. El diputat Enric Casanova ha assenyalat que ara “és un bon moment” per fer la petició, ja que s'estan negociant els pressupostos generals (PGE) del 2018. En aquest sentit, la PNL demana al govern de Rajoy que “consigni una partida suficient als PGE per poder iniciar un programa específic d'ajudes a la creació i la consolidació de places d'Educació Infantil”.

Casanova ha recordat que el govern estatal va posar en marxa, el 2008, el Plan Educa3, una “eina importantíssima”, destaca la PNL, per impulsar un programa integral de creació de places i generalitzar l'educació en l'etapa de 0 a 3 anys.

A Balears, aquest programa va implicar la creació de l'Institut per a l'Educació de Primera Infància (IEPI), que va rebre més de 16 milions d'euros, entre aportacions estatals i autonòmiques, fins al 2013. A partir de llavors, el govern de Rajoy “i el seu escolanet Bauzá” van reduir dràsticament les aportacions, cosa que “repercutí negativament en l'evolució creixent de l'oferta educativa en aquesta etapa”.

El portaveu parlamentari, Andreu Alcover, per la seva banda, ha destacat el “canvi de tendència” arran del canvi de govern el 2015. Entre el 2012 i el 2015 la Conselleria d'Educació va aportar 970.000 euros al IEPI i el 2016 hi va destinar 1,4 milions d'euros, quantitat que té previst augmentar fins a 1,78 milions en el proper pressupost.

Ara, però, assenyala la PNL, “cal retornar l'impuls d'aquest tram educatiu importantíssim i decisiu en el desenvolupament cognitiu dels infants i, per tant, resulta necessari que, per part del govern de l'Estat, es consideri prioritària aquesta etapa educativa”.

stats