Balears 10/12/2014

Educació permet que el professor 'protegit' de Ramis accedeixi quatre dies després a la plaça de Maó

El director de l'IES Cap de Llevant intentà contactar amb ell dijous i divendres sense èxit, després que Educació comunicàs fa més d'una setmana que tenia tres dies per incorporar-s'hi

Mercè Pinya
3 min

PalmaEl professor interí Joan T.S., el jove que la directora del SOIB volia mantenir a Mallorca, ha comunicat aquest dimarts que s'incorporarà demà dimecres al lloc de feina. Si demà es presenta a l'institut, ho farà fora del termini de tres dies que concedeix normalment la Conselleria d'Educació perquè els interins s'hi incorporin i després que el director de l'IES Cap de Llevant, Jaume Bonet, hagi intentat contactar amb ell sense èxit i sense que aquest hagi donat cap explicació sobre l'absència.

Joan T.S. telefonà a l'institut dimarts de la setmana passada (dia 2 de desembre) a primera hora i afirmà que la Conselleria d'Educació li havia comunicat el dia anterior (dia 1) que tenia tres dies per incorporar-se a l'IES Cap de Llevant, a Maó. "Dijous (dia 4) havia de començar, però ni dijous ni divendres no s'hi presentà ni contestà les telefonades que li vaig fer", assenyala Jaume Bonet, director del centre. El mateix divendres Bonet telefonà al departament d'adjudicacions de la Conselleria, però assegura que no aconseguí aclarir res, com li ha passat aquest dimarts.

El docent, finalment, aquest dimarts ha respost les cridades del que previsiblement a partir de demà ha de ser el seu director i li ha assegurat que demà començarà a fer classes. "M'ha dit que l'havien telefonat des de la Conselleria d'Educació i que estava pendent que li confirmassin si quedava a Mallorca o no", informa Bonet.

Els alumnes de l'IES Cap de Llevant de Maó no tenen professor d'Educació Física des del 27 d'octubre. La substitució de la plaça del titular, de baixa per paternitat i després per malaltia, s'ha ajornat primer per la política de la Conselleria d'Educació de no cobrir les baixes fins al cap d'un mes i, després, per qüestions que Joan T.S. no ha aclarit. "Més enllà de consideracions polítiques, el que vull és que els alumnes tinguin ja d'una vegada un professor", ha conclòs el director.

Explicacions

L'Assemblea de Docents considera "intolerable" la "politització de la gestió de la llista d'interins" per part de la Conselleria d'Educació i responsabilitzen el Govern dels perjudicis que han patit els alumnes de l'institut.

Els docents consideren que "voler pintar aquesta història com una sol·licitud de comissió de serveis no autoritzada no té credibilitat". Reclamen que la Conselleria expliqui "amb pèls i senyals" els motius del retard de la incorporació de Joan T.S. a la plantilla de l'IES Cap de Llevant, ja que, si no, serà interpretat com "la consumació d'una nova irregularitat per part d'aquesta conselleria, ja que hauria tengut un termini extraordinari per ser qui és i hauria exemplificat un nou cas de politització de les llistes d'interins".

Pràctiques "sospitoses" en les adjudicacions

La comunitat educativa requereix –a part de responsabilitats polítiques– que aquest escàndol serveixi perquè la Conselleria d'Educació posi fil a l'agulla a fi que el sistema d'adjudicació d'interins sigui transparent. Ho demana l'Assemblea de Docents i també el col·lectiu Interins Docents en Acció (IDEA), que denuncia des de fa mesos "sospitoses aparicions i desaparicions de places oferides als interins en les convocatòries anuals". Afirmen que aquest fenomen "no és nou ni exclusiu del govern actual, sinó antic i ben conegut pels afectats" i que ni sindicats ni partits no han volgut aclarir mai qui són els beneficiaris de "noves places que entren i surten sobtadament d'un obscur calaix".

Tot i les acusacions d'IDEA als sindicats, FETE-UGT assegura que sempre ha exigit, a les diferents meses sectorials, major transparència en l'adjudicació de places d'interins i ha proposat que durant el curs escolar es facin adjudicacions setmanals de manera telemàtica, per tal que es pugui consultar quines places hi ha disponibles i qui les ocupa finalment. El sindicat vol una reunió "urgent" de la comissió permanent de la Junta de Personal Docent no Universitari per abordar els fets exposats per Miquel Deyà.

stats