PRESSUPOSTOS 2017
Balears 07/11/2016

Un milió d'euros per al projecte arquitectònic de Son Dureta

Salut tancarà 2016 amb un sobrecost de 60 milions en farmàcia hospitalària per la incorporació de nous fàrmacs, com els usats per al tractament de l'hepatitis C

Montse Terrasa
2 min
/ ISAAC BUJ

PalmaLa Conselleria de Salut destinarà l'any que ve un milió d'euros al concurs públic del projecte arquitectònic de la primera fase de renovació de l'antic hospital de Son

Patricia Gómez

Francina Armengol

La inversió exacta en aquesta primera fase del projecte de Son Dureta dependrà de l'adjudicació del concurs, ha comentat Gómez. Un procés que encara s'ha de convocar.

Gómez també ha destacat, aquest dilluns, que el pressupost del seu departament per a l'any que ve augmenta en 104 milions d'euros, un 7,6% més, fins als 1.496 milions d'euros. Es tracta de "la xifra més alta que ha tingut mai la Comunitat Autònoma" per atendre les necessitats dels ciutadans.

Nous centres de salut

Respecte de les noves infraestructures, la consellera ha explicat que, dins de la partida de quasi 27 milions d'euros, també s'inclou la construcció dels centres de salut de Bons Aires, Santa Ponça, Calonge i un altre dins de l'hospital de Can Misses.

Altres projectes són l'ampliació de l'Hospital de Manacor, que començarà per l'àrea d'Urgències, i la incorporació d'una ressonància magnètica, un TAC a Formentera i un nou centre de pacients crònics a Can Misses.

La planta d'oncologia pediàtrica de Son Espases es reformarà i es millorarà amb una inversió de 300.000 euros, ha afegit Gómez.

Com s'invertiran els pressupostos de 2017?

Increment de la factura de farmàcia hospitalària

L'any 2016 acabarà amb un sobrecost de 60 milions en farmàcia hospitalària per la incorporació de nous fàrmacs, principalment els de tractament de l'hepatitis C, segons ha indicat la consellera, i altres malalties.

La titular de Salut ha destacat que, en canvi, els capítols de recursos humans, inversions i recepta tancaran aquest exercici sense cap increment.

Quant a l'activitat extraordinària, la partida que inclou el pagament de les hores extres dels professionals sanitaris amb l'objectiu de reduir les llistes d'espera, la consellera ha comentat que el cost serà enguany inferior als 14 milions d'euros.

Sobre aquesta qüestió, la titular de Salut ha reiterat que l'objectiu és tenir una llista d'espera racionalitzada i que, quan acabi 2016, cap pacient hagi d'esperar més de dos mesos per a una consulta amb un especialista.

Tan bon punt les llistes s'hagin reduït, s'aprovarà el decret de garantia de demora, previsiblement a finals del 2017, perquè estigui vigent a partir del 2018, igual que el decret del defensor de l'usuari.

stats