Balears 15/06/2017

El PP investigarà una sèrie d'afiliacions sospitoses a Palma

El partit ha admès que els darrers mesos s'hi ha produït un nombre inusual d'altes, algunes de les quals agrupades en el mateix pis

Ara Balears
2 min
El president del PP, Biel Company, ha encapçalat el Comité Executiu Regional.

PalmaLa gestora que dirigeix el PP de Palma d'ençà de la dimissió de José María Rodríguez, ara fa gairebé un any, tindrà llibertat per convocar el decisiu congrés que ha de renovar els òrgans de direcció, dins del calendari que ha ratificat aquest dijous el Comitè Executiu Autonòmic. El PP palmesà i totes les juntes locals de Mallorca hauran de dur a terme els seus congressos entre dia 21 de juliol i el 30 de novembre.

La disputa per la capital, on el president del partit, Biel Company, es va imposar per només 41 vots al seu contrincant, José Ramón Bauzá, pot ser el darrer intent del sector més crític amb l'actual direcció d'assegurar-se influència en el partit. En aquest sentit, la direcció del partit dona marge a la gestora, que encapçala Marga Duran, perquè defineixi els tempos a la seva conveniència.

El portaveu del partit, Llorenç Galmés, ha anunciat, a més, que s'obrirà una investigació per aclarir una sèrie de noves afiliacions que s'han registrat en un mateix domicili de Palma, una circumstància que ha cridat l'atenció de la direcció del partit. Galmés ha destacat, no obstant això, que des de febrer s'han acceptat 590 noves afiliacions, una xifra que ha qualificat de "molt important" i que demostra, segons ha dit, que "el PP va recuperant gent que per un motiu o un altre havia perdut la confiança en el seu partit". El portaveu no ha especificat el nombre d'afiliacions que estan sota sospita.

Gijón: suport al codi ètic

Galmés ha admès que el Comitè Executiu ha tractat la situació del diputat i regidor a Cort Álvaro Gijón, “perquè ens ocupa i ens preocupa”, però, de manera unànime, s'ha decidit donar suport al que estableix el codi ètic del partit: que només es demanarà l'expulsió d'un membre del partit quan el jutge li exigeixi mesures cautelars o, directament, sol·liciti l'obertura del judici oral. Amb tot, Galmés ha deixat ben clar que “el partit continua donant suport al codi ètic”, sense citar directament Gijón.

stats