Balears 15/03/2015

El PP convida dos destacats anticatalanistes i pro TIL al Parlament

El diputat de MÉS Nel Martí denuncia una "nova campanya" del PP a favor del TIL en convidar J. Jiménez Castillo, autor del llibre 'La perversión pedagògica de la inmersión lingüística', i J. Ruiz Bravo, que tractà els docents d'"abertzales"

Ara Balears
2 min
Manifestació contra el decret de trilingüisme de Bauzá a Palma / ENRIQUE CALVO

PalmaEl president del Govern, José Ramón Bauzá, vol convidar al Parlament col·lectius i persones fidels a la doctrina del TIL per acabar la legislatura "i atiar així la seva campanya electoral". D'aquesta manera ho ha denunciat avui el diputat Nel Martí, que ha informat de la intenció del PP d'ampliar les compareixences de la ponència per a un pacte educatiu per fer parlar, durant la darrera setmana d'activitat parlamentària, "els atiadors contra el català com a llengua pròpia de les les Illes".

Fa unes setmanes va comparèixer a la comissió, a proposta del PP i convidada a Mallorca pel Círculo Balear, Inger Enkvist, catedràtica de Filologia Hispànica. Ara, el PP proposa ampliar les assistències per convidar Juan Jiménez Castillo, "conegut pel seu anticatalanisme" –segons el diputat ecosobiranista– i autor del llibre 'La perversión pedagògica de la inmersión lingüística', i Julián Ruiz Bravo, membre del grup PLIS Educación, que tractà d’"abertzales" els docents en el marc del conflicte educatiu.

En aquest sentit, per a dijous dia 19, la Comissió Permanent d’Educació del Parlament de les Illes Balears hauria inclòs un punt per assegurar els partits polítics i els col·lectius que aquests considerin que puguin intervenir en el debat sobre el Pacte per l'Educació.

Això, diu Nel Martí, es fa en el triple context d'estar a dues setmanes que es dissolgui el Parlament, d'una ponència del Pacte per l’Educació que ha quedat només amb la participació del PP i del fet que el Parlament s’hagi negat reiteradament, gràcies a la majoria del PP, a convidar els redactors del pacte.

“Quin sentit té registrar dia 9 de març una ampliació de compareixences d’una ponència morta, sinó abusar del Parlament per fer campanya electoral a favor del PP?”, es demana el diputat. "És un acte polític, d'abús per part del PP, que utilitza el Parlament i els seus recursos per deixar contents i tranquil·litzar els seus sectors més catalanofòbics i més pro TIL. És una manera de corrompre les funcions del Parlament, i la presidenta ho permet.”

stats