Balears 09/10/2017

La policia considera que el vídeo de Noguera podria haver vulnerat el seu dret a la intimitat

El batle de Palma denuncia que han gravat sense el seu consentiment una conversa seva en què feia referència a una frase de Rubianes

Anna Schnabel
1 min
Antoni Noguera, en una imatge d'arxiu

PalmaLa policia considera que l'autor de la gravació, que s'ha fet viral les darreres hores i en la qual apareix el batle de Palma, Antoni Noguera, suposadament malparlant de l'Estat, podria haver vulnerat el seu dret a la intimitat.

Fonts consultades per l'ARA Balears consideren que el dilema jurídic és si la gravació i la difusió de les imatges podrien estar vulnerant el dret a la intimitat de les persones que hi apareixen o si podrien estar emparades en el dret a la informació dels ciutadans.

En aquest sentit, hi afegeixen que, segons la Llei Orgànica 1/1982, si bé "el dret a l'honor, a la intimitat personal i a la pròpia imatge tenen rang de fonamentals"; la legislació "no impedeix la captació, reproducció o publicació per qualsevol mitjà quan es tracta de persones que exerceixen un càrrec públic o una professió de notorietat o projecció pública i la imatge es capti durant un acte públic o en llocs oberts al públic".

La reacció de Noguera

Noguera ha explicat, a través del seu compte de Twitter, que el vídeo no és més que una "conversa robada i incompleta" en la qual feia referència a una frase de l'humorista Pepe Rubianes i que, per tant, no es tractava de cap atac verbal contra Espanya. En un altre tuit, hi afegeix: "L'única sortida al conflicte i la crispació en tres paraules: diàleg, democràcia i cultura de pau".

stats