Balears 10/03/2014

La Plataforma per l'Educació crida a un acord social amb vista al 2015

Els directors de Secundària presenten el congrés 'El paradigma plurilingüe', que es farà els 3 i 4 d'abril

Mercè Pinya
1 min

PalmaLa Plataforma per l'Educació, que integra unes 30 entitats, ha fet una crida avui al matí a "tota la societat" per assolir un pacte social per l'educació que comenci el 2015 i doni els seus primers fruits l'any 2021. El seu objectiu és, "donar rumb i estabilitat al nostre sistema educatiu", ha explicat el representant del Cercle d'Economia, Manel Perelló. Per fer-ho, la Plataforma espera que els partits polítics facin seves les propostes dels agents socials i les recullin en els seus programes electorals a les eleccions autonòmiques de 2015.

"Volem que el 2021 els resultats dels informes internacionals i els indicadors reflecteixin el capgirament de la situació educativa a les Illes", ha dit Perelló. "No és difícil aconseguir-ho, sinó qüestió de posar ordre". La Plataforma atribueix la situació actual a la "malaltia moral" que pateix la societat. De moment, les seves contribucions a canviar la situació es concreten en una nova pàgina web cercleeducatiu.org, i en un congrés plurilingüe que es farà els 3 i 4 d'abril a la UIB.

'El paradigma plurilingüe' és el títol del congrés internacional, iniciativa de la Federació de Directors de Secundària de les Illes Balears (Fadesib). Comptarà amb experts internacionals sobre el sistema AICLE, la metodologia amb què es basa la Conselleria d'Educació per dissenyar i aplicar el TIL.

Antoni Morante, president d'Adesma, ha explicat que el que pretenen és "contribuir a un debat informat i aportar coneixements i experiències que puguin ser útils en el planejament d'una proposta d'ensenyament plurilingüe basada en evidències pedagògiques".

stats