UN ANY DE CANVI ALS MUNICIPIS
Balears 08/07/2016

Els educadors socials tornen a treballar en la prevenció a Llucmajor

La política social a l’Ajuntament ha recuperat part del protagonisme perdut arran de les retallades durant el mandat anterior

M. B.
1 min

LlucmajorLa política social a l’Ajuntament ha recuperat part del protagonisme perdut arran de les retallades durant el mandat anterior. Per això, s’han enllestit programes comunitaris de prevenció des de la Regidoria d’Atenció Social. Es compta amb els treballadors socials de la casa, i el servei de psicologia i de tres educadors socials, que s’ha reimplantat.

Reinserir dins els sistemes educatius aquells joves que estan en risc d’exclusió social és una altra meta que es vol assolir, i s’ha reiniciat la metodologia del programa Alter mitjançant la coordinació d’una educadora.

El reforç escolar, amb la implicació activa dels pares dels alumnes, és un objectiu aconseguit durant el primer any del nou equip de govern. També cal destacar el trasllat del projecte de triatge de Càritas a l’antic hospici. Maria Antònia Gil és la regidora de Serveis Socials i subratlla el nivell de coordinació entre serveis socials, pediatria i educació, que fan reunions periòdiques per tal d’analitzar els programes de rescat de la ciutadania afectada per la crisi.

Quant a política mediambiental, tasca que recau en el batle, Jaume Tomàs, s’ha reforçat el pla de socorrisme, del qual s’ha ampliat l’horari i la durada de la temporada en 15 dies més, i es presta atenció a l’accessibilitat i al bany a les persones amb minusvalideses.

En participació ciutadana, s’ha establert un pressupost participatiu de 150.000 euros a distribuir segons el criteri majoritari sorgit dels diversos debats socials.

stats