PARTICIPACIÓ
Balears 09/05/2016

Els palmesans podran decidir en què invertir un milió d'euros de l'Ajuntament

S'hi poden presentar propostes d'inversions, tant si són obres noves com de manteniment, adquisicions, o per a la realització d'activitats i programes o nous serveis

Ara Balears
2 min
La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, i la directora general de l'àrea, Marina Orell.

PalmaEls ciutadans de Palma podran gestionar un milió d'euros dels pressupostos municipals perquè siguin gestionats de manera directa per ells mateixos.

Podran decidir què volen o el que consideren més urgent i pertinent per a la ciutat. Es tracta de la primera vegada que es du a terme aquesta iniciativa, promoguda pel departament de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, amb Eva Frade al capdavant.

La regidora ha apuntat que "volem donar protagonisme als ciutadans i ciutadanes, no només donant-los veu i vot cada quatre anys, sinó també donant-los representació continuada per opinar sobre què feim amb els doblers públics i en quina necessitat és més adequat fer la inversió".

Totes les propostes dels ciutadans seran recollides a partir de dia 16 de maig fins dia 15 de juny. Les poden fer persones individuals i entitats ciutadanes. Les propostes es podran presentar presencialment a les Oficines d'Atenció al Ciutadà, a les sessions presencials a les barriades o telemàticament a través del web www.palma.cat.

S'hi poden presentar propostes d'inversions, tant si són obres noves com de manteniment, adquisicions, o per a la realització d'activitats i programes o nous serveis. Han de fer referència a competències directes de l'Ajuntament, han de ser concretes i avaluables econòmicament i tècnicament, plantejar accions sostenibles i ser inclusives.

Calendari de les propostes

Un cop finalitzat el període de recollida de propostes, una comissió tècnica les estudiarà i farà públiques les propostes acceptades. També es farà públic el llistat de propostes no admeses i el motiu de rebuig.

Posteriorment, entre els dies 20 i 30 de juny es realitzarà una consulta ciutadana per donar suport a les propostes que hagin estat acceptades.

Entre dia 1 de juliol i el 16 de setembre, la comissió tècnica derivarà les propostes amb més suports ciutadans als serveis municipals corresponents per a la seva valoració de viabilitat.

Aquesta comissió informarà sobre la possible execució de les propostes, tant pel que fa a la viabilitat tècnica com econòmica i jurídica, i establirà una xifra pressupostària per a l'execució.

Una vegada fetes les valoracions, entre el 19 i 30 de setembre, es farà una votació final, en què podran participar les persones empadronades a Palma majors de 16 anys, que decidiran les propostes que entraran en el pressupost del següent exercici, segons l'ordre de puntuació i fins a esgotar la dotació del milió d'euros destinat al projecte.

Frade ha afirmat que "se sent molt emocionada" amb aquest procés que ara s'engega i ha apuntat que "aquest primer pressupost participatiu és un projecte pilot que ens ha de servir per fer-ne diagnosi i anar creant el model per a Palma, un model que volem que es consolidi i pugui anar incrementant la seva partida pressupostària".

stats