Balears 19/04/2016

Negrete no descarta abandonar el judici de Nóos

L'advocada de Manos Limpias recorda que necessitaria autorització judicial per deixar el cas, atès que el judici ja està molt avançat

ARA Balears
1 min
L'advocada de Manos Limpias, Virginia López Negrete.

PalmaL'advocada de Manos Limpias en el judici del cas Nóos, Virginia López Negrete, ha qualificat d'"horribles" els fets que han acabat provocant l'ingrés a la presó sense fiança del secretari general del sindicat. L'Audiència Nacional acusa Miguel Bernad d'haver orquestrat quatre extorsions a canvi de retirar causes judicials. Entre els fets investigats, s'hi inclou el possible xantatge a la defensa de la infanta Cristina."Mai no m'havia passat res semblant", ha reconegut López Negrete quan ha arribat a l'edifici de l'Escola Balear de l'Administració Pública (EBAP), on té lloc el judici.

La lletrada no descarta abandonar la causa, si bé ha afirmat que no prendrà la decisió en calent. "Necessit tenir una valoració completa dels fets per prendre les decisions correctes i oportunes. No vull ni puc precipitar-me en una causa tan important com aquesta", ha afirmat. Amb tot, ha afegit que la decisió no dependria exclusivament de la seva voluntat i requeriria l'autorització expressa de la presidenta del tribunal.

"Si jo hi renunciàs, si m'ho permetessin, caldria nomenar un nou misser, caldria donar-li un mínim de dos o tres mesos perquè s'instruís en una causa tan complicada, amb el prejudici econòmic consegüent per als comptes públics de l'Estat i de tots els imputats. No és fàcil", ha detallat. Negrete ha conclòs que, per ara, continuarà exercint l'acusació popular contra la infanta, però que "caldrà veure com es diluciden els esdeveniments els dies que vénen".

stats