Balears 24/10/2014

Més d'una desena de joves d'extrema dreta ataca amb violència la seu social d'Arran a Palma

Els agressors són hooligans del Mallorca i, a banda de rompre els vidres del local i material divers, han agredit diversos joves independentistes

Ara Balears
2 min
El Casal Popular Voltor Negre, seu social d'Arran Palma, després de ser atacat per suporters del Mallorca d'ideologia nazi. Foto: X.G.Z.

PalmaEntre 10 i 15 hooligans del Mallorca d'ideologia nazi han atacat fa uns minuts de forma molt violenta al Casal Popular Voltor Negre, la seu social d'Arran situada al carrer Eivissa de Palma, que ha quedat destrossada. Els agressors han romput tots els vidres de l'entrada i material divers i han agredit almenys tres joves independentistes que eren dins el local, junt a una vintena de persones que es trobaven en un ambient distès i celebrant un acte de caire feminista.

Segons fonts veïnals i part de les víctimes de l'atac, els joves d'extrema dreta han arribat majoritàriament vestits de negre i amb camisetes del Reial Mallorca escridassant els presents i amb consignes contra els aficionats de l'Atlètic Balears. Es sospita que el grup de joves sortia de la manifestació d'aficionats del Mallorca que s'ha convocat aquesta mateixa horabaixa a Palma per exigir la dimissió de la directiva del club.

Els suporters del Mallorca s'han posat en contacte amb l'ARA Balears per negar que ells estiguessin involucrats en els incidents, malgrat que minuts després de l'atac a l'entorn del local han aparegut pintades signades per aquesta organització.

Per la seva banda, els joves del casal independentista han intentat evitar l'atac repel·lint els agressors, però aquests han bloquejat l'entrada. Després de rompre els vidres i mantenir una picabaralla amb alguns dels presents, han marxat corrent.

Minuts després de l'atac, al voltant de les 22.00 hores, han aparegut diversos agents i patrulles de la Policia Nacional, que han fet una inspecció ocular. Els policies també han parlat amb algunes de les víctimes i dels veïns que han presenciat l'atac i les seves conseqüències. Molts han expressat sorpresa, ràbia i indignació pels fets succeïts, que no són gens habituals en aquest barri de la ciutat.

stats