SERVEIS SOCIALS
Balears 25/01/2017

Més de 2.800 alumnes han fet ús del fons d'emergència

L'ajuda econòmica es destina a alimentació, material escolar, llibres i activitats complementàries

Montse Terrasa
2 min
Jaume Ribas, Martí March, Fina Santiago i Andreu Horrach.

PalmaMés de 2.800 alumnes han fet ús del fons escolar d'emergència durant el curs passat per pagar aliments, material escolar, llibres o activitats complementàries. En el darrer curs i en l'actual, les conselleries d'Educació i de Serveis Socials han destinat 620.000 euros.

"L'escola ha de ser un espai on es puguin compensar les desigualtats", ha afirmat Martí March, conseller d'Educació. Per aquest motiu, el curs passat es va posar en marxa aquest fons escolar d'emergència, que ha beneficiat 2.811 nins.

El fons es va crear per ajudar els infants que no reben una alimentació adequada o que no poden participar en les excursions i activitats organitzades pels centres a causa de la falta de recursos de la seva família.

Dels 290 que van rebre doblers el curs passat, 210 els han esgotat i 80 tenen un romanent per a aquest curs. La partida econòmica va ser de 390.000 euros i es van gastar quasi 270.000 euros.

A què es destina?

Fina Santiago, consellera de Serveis Socials, ha especificat que un 33% del fons es va destinar a alimentació; un 23,7%, a material escolar; un 22%, a llibres de text, i un 17,7%, a activitats complementàries.

"Pràcticament a tots els centres hi ha alumnes amb necessitats", ha comentat el director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas.

En aquest sentit, Santiago ha afegit que la demanda de beques de menjador ja era un indicatiu d'aquesta necessitat i March ha confirmat que tenen constància que als centres concertats hi ha nins amb necessitats.

El concertats, de moment, no

De moment, i per qüestions jurídiques i no polítiques, segons han volgut deixar clar Martí March i Fina Santiago, el fons arriba només als centres públics, que administren, normalment mitjançant el consell escolar, les ajudes.

El fons escolar d'emergència per a aquest curs està dotat amb 230.000 euros, 90.000 aportats per Serveis Socials i 140.000 per Educació.

stats