TRIBUNALS
Balears 28/05/2021

S'obre el judici contra Matas per frau en el Mundial de Ciclisme

L'expresident del Govern hauria desviat 350.000 euros en favor de l'agència publicitària Nimbus

Anna Schnabel
1 min

PalmaEl titular del Jutjat d'Instrucció número tres de Palma ha decretat aquest dimecres l'obertura del judici oral contra l'expresident del Govern balear Jaume Matas; l'exgerent de l'Institut Balear del Turisme (Ibatur) R. A., i l'administrador de l'empresa Nimbus, Miguel Romero, per un delicte de prevaricació i un altre de frau a l'Administració.

Aquestes presumptes irregularitats s'inclouen dins la peça 14 del cas Palma Arena, que gira entorn del conveni de col·laboració entre Ibatur i Nimbus, l'empresa adjudicatària encarregada de la publicitat del Mundial de Ciclisme.

La Fiscalia acusà Matas de desviar 350.000 euros concedits per Ibatur a l'agència de publicitat el 2007 i demana per a l'expresident del Govern una condemna d'un any i sis mesos de presó, i per a Alabern, una pena substituïble per una multa de 900 euros, perquè té en compte l'atenuant de confessió.

Es dona la circumstància que Nimbus va ser la mateixa agència de comunicació que va dur a terme la campanya electoral del Partit Popular els anys 2003 i 2007, per la qual s'ha obert el judici aquest mateix dimecres.

stats